El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/1/09

Europeana, la biblioteca digital europea





El passat novembre es va anunciar l’obertura d’ Europeana, la biblioteca, museu i arxiu digital europeu. Un projecte que s’inicià el 2007 a partir de les col·laboracions dels ministeris de cultura dels estats membres de la Unió Europea i que de moment encara es troba en període de proves.





Europeana és un prototip de Web que , com Wikipèdia, oferirà als seus usuaris accés directe a més de 2 milions d’objectes digitals com ara, fotos ,quadres, manuscrits, grabacions sonores, pel·lícules, mapes, llibres,diaris i altres arxius documentals que pertanyen a les diferents coleccions audiovisuals de museus d'arréu d’Europa.




Tot i ser un projecte inicialment ideat per a ser multilingüe, encara s’hi està treballant per a que sigui possible accedir al portal en qualsevol de les llengües europees.



Europeana és un projecte potencialment interessant que, com a tot prototip en procés de desenvolupament, està il·lusionant a molts i decebent a uns pocs. Nosaltres creiem que l’aspiració de recollir en un mateix espai molt del bagatge cultural que es troba a les institucions europees és sens dubte digne de cel·lebració i recolzament col·lectiu.