El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

20/1/09

Al vostre servei: No puc pujar fotos al meu bloc!

L'altre dia, en Josep ens feia una consulta a la bústia sfol.sfol(arrova)gmail(punt)com:

"Ahir a la nit vaig intentar transferir imatges des de una carpeta al bloc i no vaig poder.Tambe vaig veure que altres blocs tampoc hi sortien les fotos que habitualment surten.

Hi ha alguna mena de problema general? O es meu ?

Gracies"

Normalment, quan hi ha algun problema amb el prestador de serveis (Blogger, en aquest cas), s'avisa tot just loginar-se (identificar-se) al servei amb un missatge ben visible. Pot ser que hi hagi una aturada puntual per algun manteniment als servidors, però sembla que aquest no és el cas.

També hem de tenir en compte que l'espai per "pujar" fotos al nostre bloc és limitat. Quan creem un bloc amb Blogger, automàticament es crea un àlbum virtual de fotografies PicasaWeb associat al nostre bloc, i és aquí realment on s'emmagatzemen les fotografies que apareixen a la bitàcola. Aquest àlbum té una capacitat limitada a 1 Gb (1024 Mb). Si sobrepassem aquest límit, ja no podrem posar més fotos al nostre bloc.


I com podeu saber l'espai disponible? Us ho diu en la mateixa finestra que surt quan voleu afegir una imatge al bloc. Una cosa així:



Per tal d'estalviar espai, el que podem fer es redimensionar les fotos abans de pujar-les al bloc. Podeu utilitzar un programa especial per això com aquest, o qualsevol editor fotogràfic, com Picasa (nova versió!!) o The Gimp, entre molts.