4/7/11

Aprovats nous dominis d'Internet per a empreses i organitzacions privadesLa Corporació d'Internet per a l'Assignació de Noms i Nombres (ICANN) ha acordat aquest autoritzar nous dominis d'internet per a empreses privades; una decisió que suposa un de les majors fites en les quatre dècades d'història d'internet.
a partir d'ara les empreses podran utilitzar el seu propi nom com a sufix en lloc dels fins ara obligatoris puntocom, puntonet o puntoorg.

L'organització començarà a acceptar aplicacions de sol·licitud per als nous dominis gTLD (gestió del sistema de noms de domini de primer nivell genèrics), a partir del gener vinent i caldrà demostrar que s'és propietari de la marca i l'empresa. Segons el ICANN no podran optar a un domini els qui hagin estat convictes per delictes financers, d'estafa, de pederàstia o relacionats amb els ordinadors, entre uns altres.

Les grans multinacionals, com Apple, Toyota o BMW, per citar alguns exemples, podran llançar webs amb els seus propis noms. La mesura, presa durant el consell d'administració de la ICANN a Singapur, beneficiarà a les "grans marques amb un màrqueting clar i una estratègia orientada al client i els permetrà explotar el seu nom de manera competitiva".

Cap comentari: