El Teatre Nacional de Catalunya (també conegut com a TNC), ubicat a Barcelona, és una de les institucions culturals més importants de Catalunya. Inaugurat l’any 1996, va néixer amb l’objectiu bàsic de consolidar una oferta teatral d’alta qualitat tant a nivell nacional com internacional que, des de la capacitat de risc estètic i la voluntat de servei pròpia del teatre públic, completés un panorama teatral caracteritzat per la creativitat i la riquesa de les iniciatives.
En l’actualitat, el Teatre Nacional de Catalunya presenta una programació variada i multidisciplinària entorn del teatre clàssic i d’autor, i compta amb un programa de difusió de la dramatúrgia catalana contemporània (Projecte T6) i una programació estable de teatre per a tota la família (El Nacional petit).
El TNC ha entès el potencial que tenen les xarxes socials, i és usuari actiu d’una pàgina de Facebook, un perfil de Twitter, un de Youtube i un altre a Issuu.
Aquesta temporada han engegat un seguit d’iniciatives per fer més proper el món del teatre, i ha explotat el potencial de les xarxes socials per fer ressó fora del teatre de les activitats i de les obres que allà es desenvolupen.
És el cas dels col·loquis. El TNC organitza diversos col·loquis després de la representació d’algunes de les obres de la temporada amb l’objectiu d’incentivar el debat entre el públic i la companyia. Els col·loquis compten amb la presència d’un moderador i de membres de l’equip artístic de l’espectacle.
Podreu seguir-los el col·loqui en directe a través de Twitter a #tncaldia i a Facebook a través de fòrums de la FanPage del TNC. Connecteu-vos aquí o a www.tnc.cat/twitter i podreu fer les vostres preguntes.
Trobades amb l'autor
Dins la programació del Projecte T6, es vol potenciar la relació dels autors i creadors amb els espectadors. Les trobades amb els autors tenen lloc en acabar la representació i són d'entrada lliure.
A l’acabament de la representació de l’obra es farà un col·loqui obert a tothom amb la participació de l’autor i director de l’obra, i els actors i les actrius de la companyia.
Podeu seguir el col·loqui en directe a través de Twitter a #tncnomdelobra. Connecteu-vos a @tncaldia i feu les vostres preguntes!
A la seva pàgina de Facebook, fan promocions especials pels seus seguidors, pots veure el butlletí electrònic, etc...
Tot just ara tanquen la temporada 10/11 amb 143787 espectadors i 79,44% d'ocupació, la més alta de tota la història del TNC. Aquest èxit hauria de convidar a associacions culturals, tant d’àmbit local com supramunicipal, a fer-se un plantejament de canvi cap a la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació per obrir el món cultural a la ciutadania.
Ara es comencen a veure pinzellades de la programació que estan treballant de cara a la temporada vinent. Ben segur que ens sorprendran amb noves iniciatives dins el món TIC. Quines trobeu a faltar a Sant Feliu?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada