El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

18/7/11

El ‘malware’ augmenta a la xarxa segons un estudi de Cisco

Un recent informe de la companyia Cisco desvetlla que l'activitat de malware a la web es va incrementar un 46% durant el període analitzat, passant de les 72.300 infeccions registrades al gener a més de 105.500 en el mes de març.
Un dels aspectes més destacats en l'informe és el creixement d'infeccions a través de webmail que frega el 400%. La majoria del programari maliciós per webmail s'ha registrat en Yahoo (45 %), seguit de Live/Hotmail (25 %), AOL (3 %) i Gmail (2 %), mentre altres serveis acumulen el 26 % d'infeccions web.
L'informe de Cisco també destaca l'avanç de el “likejacking”, que força a usuaris de Facebook a sumar-se a el “M'agrada” d'una pàgina web. Aquest mecanisme, que per exemple suggereix punxar en un enllaç per saber qui ha estat veient el nostre perfil, acaba creant un link a una pàgina de seguiment en el mur de l'usuari de Facebook, exposant així als amics a una potencial infecció en forma de cuc que sovint ve acompanyada de tecnologia phishing. L'objectiu final consisteix a sol·licitar el nom d'usuari i la contrasenya de l'usuari de Facebook.

Font d'informació: www.masdigital.elperiodico.com