El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

2/10/08

Nadius digitals, per què som diferents?

Nadius digitals, per què som diferents? Amb aquest nom s’obria el debat tecnològic d’avui a l’auditori de Barcelona Activa. Un debat on hem pogut saber què significa ser nadiu digital i on hem pogut conèixer alguns d’aquests joves emprenedors com és el cas del Sr. Víctor Martín, cofundador de Moneytrackin; el Sr. Diego Mariño, Fundador d’Abiquo i el Sr. Jordi Torras, fundador d’Uplay Studios.

Els nadius digitals no deixen de ser una generació nascuda a partir dels 80’s formada amb Internet i les noves tecnologies. Segons Mark Prensky (creador del concepte Nadiu Digital) els joves representen les primeres generacions formades amb aquestes noves tecnologies, i veuen Internet com un espai d’activitat (crear, compartir, jugar, comunicar, etc) i no només com un espai de consulta d’informació.

Malauradament però, no és només aquesta diferència d’edat el que separa als nadius digitals dels immigrants digitals (generació de persones que utilitzen, conviuen i treballen amb les TIC però que van néixer i créixer sense elles), si no que també influeixen altres aspectes molt més importants com són l’entorn social on ens movem, i l’actitud que assolim davant de l’ús de les TIC.

I és en aquest últim punt on m’agradaria fer èmfasi, ja que després d'assistir a aquest acte, crec que l’Alfabetització digital va per bon camí si la persona interessada en alfabetitzar-se pensa que pot trencar aquesta barrera tecnològica.

Voler és poder, i ser jove no significa tenir tot el coneixement al nostre abast. Les TIC no són una qüestió d’edat, sinó de mentalitat. El més important és no acomodar-se en un lloc determinat de la història pensant que mai es podrà accedir a tot aquest nou coneixement de les TIC. I si no, que li preguntin als nostres protagonistes del documental Connectats!

Aquí us deixo el programa de la jornada d’avui que ha estat força entretinguda.


Vanessa López
Pedagoga especialista en TIC