El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

8/1/09

Ens hem de preocupar dels nens a Internet?

La resposta és clara: sí, ho hem de fer. Internet és una eina molt poderosa que els acompanyarà durant tota la seva vida, però també existeixen certs perills (pocs) que poden aprofitar-se de la seva ingenuïtat.


Ara bé, no només ens hem de preocupar dels nens! De vegades hem de preocupar-nos més dels pares i mares. Tot i ser adults, també són susceptibles de rebre informació molt distorsionada sobre la Xarxa. Molt sovint els infants coneixen el medi millor que els seus pares, i degut a aquest desconeixement es poden donar situacions negatives (els fills enganyen els pares, aquests prohibeixen tot allò que no coneixen, etc...).


I què fer, llavors? Està clar: informar-se.
Aprendre quins son els avantatges i perills de la Xarxa, ens ajudarà a educar millor els infants en aquest aspecte
. Ara bé, com ja sabreu, les famílies actuals potser no disposen de tot el temps que voldrien, oi? No tothom es pot apropar al Telecentre per posar-se al dia.

I per si això fos poc, els "experts" i els mitjans de comunicació molts cops tendim a dimonitzar els pares i mares, com si tothom sapigués educar els menuts millor que ells! El que faltava!

Avui us volem presentar un recurs que es dirigeix directament a vosaltres, mares i pares, i que parla d'Internet clarament, sense embuts. L'edita la Junta de Andalucía i és una eina en forma de lloc web que explica de manera senzilla el funcionament de la Xarxa, i els hàbits dels nens i joves d'avui dia al davant d'un ordinador (inclòs el seu vocabulari, de vegades incomprensible). És la "Guia de formació TIC per a pares i mares de menors de 3 a 11 anys", i està escrita en un llenguatge molt entenedor, posant-se en el vostre lloc.


I no penseu que al Telecentre no ens importen les criatures!. Aquí rebem molt sovint la visita d'aquests éssers petits, i volem que estiguin segurs, s'ho passin bé, i utilitzin totes les possibilitats que els ofereix la Xarxa, ja sigui aquí o al davant de qualsevol ordinador. Aquestes són algunes de les accions que hem fet pensant en ells: