El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

26/2/10

TICPadrins: l'aplicació social de les TIC

Fa poc, el web 3cat24.cat es feia ressò d'un projecte coordinat per una coneguda i amiga de Sant Feliu On Line: l'Olga Cuevas. Es tracta del projecte TICPadrins, que ha fet descobrir les Noves Tecnologies a la gent gran de la residència Serafí Casanovas de Sort, al Pallars Sobirà.


L'Olga, que fa poc va fer de "profe" per la Casa d'Oficis, és una defensora convençuda del programari lliure, així que moltes de les eines utilitzades a TICPadrins han estat lliures i de codi obert, com ara el conegut programari educatiu GCompris, que si bé ha estat dissenyat per nens petits, és molt útil per ajudar la gent gran a conservar les seves capacitats cognitives i mnemotècniques. Al bloc del projecte podeu veure les activitats que fan i també, és clar, què bé que s'ho passen!

Ja coneixeu un altre exemple de TIC social aplicada a col·lectius, aquest cop a Sant Feliu. És el bloc del centre de dia de salut mental Pins d'Or. En aquest projecte els mateixos usuaris s'encarreguen d'actualitzar el bloc, i cada dia ho fan millor!

Com veieu, l'ús social de les TIC va prenent rellevància dia a dia. Però... es podria dir que la tecnologia té un ús terapèutic? Algun dia els metges arribaran a "receptar" tecnologia?


Evidentment les TIC no són un fi en sí mateix, sinó un mecanisme, una eina per aconseguir uns objectius. Les TIC poden ser comunicació (barata, universal i multi-canal), creació, entreteniment, accés a la informació... I això, per determinats col·lectius, pot suposar una injecció d'autoestima, autonomia, i un augment en el nombre de possibilitats de relacionar-se amb gent a la que no podria accedir d'una altra manera.

L'ús de la tecnologia també ens obliga a pensar contínuament, interactuar amb la màquina, utilitzar els nostres reflexes, i sobretot a llegir i a escriure.


Podríem dir que estem en el moment de la història de la humanitat on més es llegeix? Si comptéssim el número de paraules diàries que llegíem fa 15 anys i el comparéssim amb el que llegim avui, no creieu que quedaríem com a mínim, sorpresos? Els mitjans de comunicació constantment ens bombardegen amb estadístiques que diuen no llegim gens ni mica, però... realment és cert? El fet de navegar per Internet, l'ús de les xarxes socials i de la missatgeria instantània fa que molta gent que llegeix un llibre o menys de mitjana a l'any practiqui la lectoescriptura constantment.

Què en penseu? La tecnologia ens aïlla o ens ajuda a comunicar-nos? Fa que llegim menys llibres? Podeu deixar-nos la vostra opinió als comentaris.

25/2/10

Nova visita de les alumnes de la Casa d'Oficis!

La setmana passada vam rebre al Punt TIC del Palau Falguera la visita de la Raquel i la Montse, alumnes de la Casa d'Oficis, que van plasmar la seva experiència al bloc de la Casa d'Oficis, i avui hem tingut el plaer de compartir la classe del Curs d'Iniciació a Internet amb la Lidia, la Lorena i l'Ana Belén.

Lorena, Ana Belén i Lidia

En la sessió d'avui hem pogut fer pràctiques amb el correu electrònic i els alumnes han vist que senzill és enviar correus electrònics i llegir els correus que ens arriben així com les principals funcionalitats del correu electrònic (respon, respon a tots, esborranys, paperera, guardar un contacte, etc).

Les alumnes de la Casa d'Oficis han rebut un dossier amb els manuals que utilitzem durant les classes: esperem que els puguin consultar i ens facin la seva crítica constructiva! I si tu els vols descarregar ho pots fer des d'aquí:

22/2/10

El Projecte EduCat 1x1, als instituts de secundària de Sant Feliu

Tal i com informa el portal ciutadà santfeliu.net, l'IES Olorda i l'IES Martí Dot s'han aderit al pla EduCAT 1x1, una iniciativa que pretén treballar el procés de digitalització de l'aula amb el model 1x1 (1 estudiant, 1 ordinador).


Aquest pla és la concreció a Catalunya del pla del govern central "Escola 2.0", i les seves característiques principals són:
  • Proporciona a l'alumnat ordinadors ultraportàtils com a eines personals de treball.
  • Dota totes les aules que hi participen amb pissarres digitals i xarxa local sense fil Wi-Fi.
  • Substitueix progressivament els llibres de text en paper per llibres de text electrònics gratuïts per a l'alumnat.
Algunes de les característiques dels ultra-portàtils que rebran els alumnes són:
  • Pantalla de 10" com a mínim.
  • Pes igual o inferior a 1,5 Kg
  • Duració de la bateria de 4h. com a mínim.
  • Arrencada dual amb Linkat i amb Windows XP o Windows 7
  • Paquet ofimàtic OpenOffice.org o equivalent
Aquí teniu la llista de les màquines homologades actualment pel Departament d'Educació. Els alumnes dels centres adscrits al pla EduCat 1x1 podran obtenir-los per un cost de 150€.

Els "profes", que són molt trempats, ja s'han creat un espai per formar-se i compartir experiències. Han utilitzat el servei de xarxa social a mida de Ning.com. Podeu veure com els va a http://educat1x1.ning.com

L'AVV Can Maginàs, difonent les TIC de manera desinteressada

L'anomenada alfabetització digital pot estar en qualsevol lloc. De vegades a casa expliquem com funciona l'ordinador o Internet a mares i pares, avis, tiets..., però què ens motiva a fer-ho?


Les persones iniciades en l'ús de la Xarxa comprenen ràpidament el seu valor i el punt d'inflexió que suposa en la història del coneixement humà. Mai com avui havia estat tan fàcil i tan barat accedir a una quantitat d'informació i comunicació com la que ens proporciona la Xarxa. És molt comprensible que vulguem compartir aquest coneixement amb qui encara no hi ha tingut contacte.

Però, què pot portar a que un grup de persones dediqui una quantitat d'hores a la setmana per ensenyar a qui encara no sap? A la nostra ciutat hi ha persones que treballen desinteressadament dedicant el seu temps a iniciar d'altres en el món de les TIC. Anteriorment us hem parlat dels voluntaris del Casal de la Gent Gran, i avui us volem parlar de l'esforç que fa un grup de dones a l'Associació de Veïns de Can Maginàs.


Totes les setmanes fan classes d'iniciació a la informàtica i Internet a dones del barri, i es troben exactament els mateixos problemes que els professionals: pors, inquietuds, percepció negativa de la Xarxa (freqüentment propiciada pels mitjans de comunicació tradicionals).

Per tal de poder oferir un millor servei, han demanat ajut mitjançant el servei de dinamització digital d'entitats, on poden fer consultes tecnològiques. Dijous passat van rebre una sessió formativa referent a seguretat informàtica, un tema de permanent actualitat que sempre interessa als usuaris. En la sessió es van tractar temes com:
  • Compres segures a Internet
  • Programari maliciós: precaucions per no ser infectats.
  • Estafes electròniques mitjançant suplantació d'identitat (phishing)
  • Eines gratuïtes de seguretat.
Ara podran traslladar aquests coneixements a les seves alumnes, que començaran el seu camí en les TIC de manera segura. Però això no acaba aquí! A la següent sessió tractarem sobre el programari lliure, un recurs que pot fer la vida més fàcil als usuaris.

19/2/10

Visita de les alumnes de la Casa d'Oficis al Punt TIC


Ahir al matí vam rebre al Punt TIC del Palau Falguera la visita de dues alumnes de la Casa d'Oficis, la Raquel i la Montse, que han fet una sessió d'observació del Curs d'Iniciació a Internet.

A la Casa d'Oficis es formen per ser les dinamitzadores digitals del futur. Esperem que la classe d'avui hagi estat una bona oportunitat per veure com es el funcionament real d'una acció formativa d'alfabetització digital i que veure en directe el desenvolupament d'algunes de les tasques que comporta l'ofici hagi estat una experiència positiva i motivadora.

18/2/10

Google al Valor Afegit


Ahir vam poder veure un interessant reportatge al programa Valor Afegit del 33. En ell diversos experts reflexionaven sobre els conceptes de gratuït i valor. Com a exemple vam poder conèixer una mica més la tasca de l'empresa Google, tot això en plena polèmica de Teléfonica amb els buscadors.

12/2/10

Diables la Salut: reunions virtuals amb Grups de Google


No només les AMPA utilitzen les TIC!

En Carlos Muñoz, membre dels Diables La Salut i responsable tecnològic de l'entitat ha estat entrevistat pels "Casos d'Èxit" de l'InfoOnLine 17. Ens parla de les eines que utilitzen, i de com una llista de correu com Grups de Google els permet estalviar moltes hores de reunió a l'any.

“Utilitzem diverses eines tecnològiques en línia, com els blocs, els àlbums virtuals de fotografies com Flickr o els Grups de Google. Ens permeten estar al dia de tot el que passa a les diferents seccions de la colla, i ens estalvien moltes hores de reunions presencials, ja que som 64 membres en total, i és difícil que coincidim tots. També som addictes a Spotify, on escoltem música tot el dia!”

“Hem rebut assessorament del projecte municipal de Noves Tecnologies Sant Feliu On Line en la implementació del Grup de Google. L’aprofitem al màxim penjant fitxers d’interés pels membres, i creant wikis de treball”

No hem d'oblidar que els Grups de Google no són només una llista de correu, sinó que permeten pujar fitxers per compartir amb el grup i fer pàgines col·laboratives de treball. Aquesta disponibilitat de comunicació i traspàs de fitxers permet que moltes consultes, decisions i comunicats es puguin traslladar fora de les reunions presencials, aprofitant millor el temps. També es pot anar a la reunió amb "els deures fets", si s'ha de llegir alguna documentació abans.

Us deixem amb el Carlos, que ens explica totes aquestas coses en persona:

Aprofita el Barcelona Visual Sound...



... és la 7a edició del Festival de creació jove Barcelona Visual Sound que organitzen 8 entitats de Barcelona a més de la Regidoria de Dones i Joventut. Les activitats ja van començar el passat dimarts 9 de febrer però encara estem a temps, fins el dia 19 de febrer, de gaudir de les 50 diferents propostes del festival (tallers, xerrades, projeccions, exposicions), totes gratuïtes!

10/2/10

Arriba Google Buzz!


Si tens compte de Gmail t'hauràs trobat aquests dies amb una important novetat i és que Google inaugura un nou servei que integra funcionalitats de les xarxes socials dins el correu electrònic: neix així Google Buzz!

Entre les característiques de Google Buzz trobem:

  • No requereix configuració ja que funciona a partir dels teus contactes de Gmail i està integrat com una safata més
  • És possible configurar opcions de privacitat, definint quines coses volem fer públiques i amb qui les volem compartir
  • Permet importar directament des de llocs com Twitter, Picasa, Flickr i Google Reader.
  • Et presenta les novetats en temps real
  • Permet implementar-lo al navegador del nostre mòbil
Des de Google promocionen el servei mitjançant un vídeo explicatiu que, de moment, només hem trobat en anglès:

9/2/10

Avui és el dia de la Internet Segura!



Des de l'any 2004, cada 9 de febrer, es celebra el Dia de la Internet Segura. Aquesta celebració ha de servir per recordar els usuaris d'Internet (nens, joves, adults i gent gran!) la importància de vigilar quina informació personal fem pública a la xarxa, ja siguin dades personals o fotografies.

L'expansió de les xarxes socials, com per exemple Facebook, han fet que els usuaris cada dia estiguin més interessats per temes relacionats amb la seguretat i la privacitat, i és per aquest motiu que nombroses organitzacions i entitats treballen per difondre bons costums en l'ús d'Internet. Pensa que més de 60 països ja celebren aquest esdeveniment!

A la xarxa Punt TIC han preparat un recull d'activitats i recursos, com per exemple:
Al Punt TIC del Palau Falguera també intentem transmetre als usuaris tot un seguit de bones pràctiques. D'una banda durant el Curs d'Iniciació a Internet adreçat a adults donem petits consells i dediquem una sessió a parlar de seguretat i d'altra banda realitzem una activitat amb nens i adolescents de les diferents escoles de Sant Feliu de Llobregat per treballar aspectes relacionats amb la privacitat i la seguretat.

La SantfeliuSfera supera ja els 200 blocs!


"Encara no coneixes la SantFeliuSfera?" és el titular de la notícia que podeu veure des d'avui al web www.santfeliu.cat/online. I és que ja hi ha més de 200 bitàcoles, fotologs i myspaces santfeliuencs recollits!


La blocosfera santfeliuenca no para de crèixer, així que no us talleu, entreu a fer un ull, animeu-vos i sindiqueu el vostre bloc!


8/2/10

Col·laboració amb Creu Roja al Punt TIC del Palau Falguera


El passat 21 de desembre vam iniciar una col·laboració amb Creu Roja, concretament amb els usuaris del SAIER (Servei d'atenció a inmigrants estrangers i refugiats). D'aquesta manera, cada 15 dies, rebem als usuaris i educadors per realitzar accions formatives molt específiques amb l'objectiu de realitzar gestions i tràmits, recerca de feina, recerca de cursos de formació ocupacional, buscar allotjament, etc.

La sessió del dia 25 de gener van treballar com buscar cursos de formació ocupacional a webs com la de Barcelona Activa a on podem trobar cursos per àrees com Comerç, Hoteleria i Restauració o Serveis a les Persones.

Durant la sessió d'avui s'ha explicat com buscar a Internet empreses a on ens podria interessar treballar per a enviar el nostre currículum (autocandidatura).

A més del Punt TIC del Palau Falguera per a aprendre a utilitzar l'ordinador i conèixer recursos a Internet a Sant Feliu de Llobregat també hi ha un servei específic d'assessorament jurídic a persones immigrades. El podem trobar els dimecres de 9.30 a 14.00h i els dijous de 16.30h a 19.00h al Casal Can Ricart (C/ Rectoria, 4-6, Tel. 93 685 80 02).

4/2/10

L'AMPA de l'escola Gaudí presenta butlletí digital

El moviment associatiu es caracteritza per la inquietud dels seus membres, i la consecució d'objectius més o menys ambiciosos sense comptar amb grans recursos econòmics. La fórmula és ben senzilla, tot i que no sempre es fàcil d'aplicar: es substitueixen els diners per enginy i ganes de treballar, i la cosa funciona!

La popularització de les TIC, i el fet que s'hagin convertit en quelcom atractiu i fàcil de fer servir (síii, un altre cop us parlem de la web 2.0) ha estat de gran ajut per les entitats, com ja us hem comentat algun cop.



Aquest cop us volem parlar d'una entitat santfeliuenca que sap esprémer al màxim les possibilitats de les eines tecnològiques actuals: l'AMPA de l'escola Gaudí. I què té aquesta entitat perquè diguem això?


El bloc de l'AMPA



Fa temps que seguim amb interès el magnífic bloc de l'entitat: ben dissenyat, colorista però no estrident, sense aquest molest excés d'informació que de vegades ens trobem en algunes bitàcoles: desenes de gadgets innecessaris, imatges animades a dojo fent pampallugues... En fi, ja sabeu de què parlem, oi? ;-)

Com s'ho fan? Amb un bloc gratuït de Blogger.com, on poden mantenir i allotjar la seva bitàcola de manera gratuïta. En comptes d'utilitzar una de les plantilles de disseny que s'ofereixen per defecte, han utilitzat una plantilla modificada al seu gust que disposa d'un pràctic menú horitzontal just a sota de la capçalera.


Els blocs de curs



No només existeix el bloc corporatiu de l'AMPA. Per tal de personalitzar la informació i fer partícips la resta de mares i pares, s'ha creat tota una xarxa de blocs on es tracta informació referent a cada curs. L'èxit d'aquesta iniciativa es va demostrar amb el lliurament del 1r premi en la categoria "Millor bloc ciutadà" als II Premis de continguts digitals "Sant Feliu On Line". En concret, el guardó va ser pel bloc de la promoció de 2003, elaborat per l'Anna i la Maria Jesús que, a més havien passat pels cursos de blocs per entitats organitzats per Sant Feliu On Line.

Com s'ho fan? Els blocs també estan fets amb Blogger, i enllaçats des del bloc de l'AMPA a mode de blogroll.


Descàrrega de documents




Les entitats generen un volum de documentació gens menyspreable, que normalment ha d'estar a l'abast dels membres. Una de les crítiques freqüents als blocs amb allotjament gratuït acostuma a ser que no permeten penjar documents per ser descarregats. Però amb una mica d'imaginació, l'AMPA permet que les mares i pares vegin i descarreguin el menú mensual del menjador de l'escola.

Com s´ho fan? Amb el servei d'oficina en línia de Google Docs. Només han de pujar el fitxer al seu compte, compartir-lo i enllaçar-lo des del bloc.

I el butlletí electrònic!



No contents amb totes les eines comunicatives que utilitzen, han decidit fer un pas endavant i crear un butlletí electrònic en format .pdf, molt ben maquetat i amb una estètica molt agradable. Es diu "Dragons del Gaudí" i el distribueixen de manera trimestral a les mares i pares que ho demanin en aquesta adreça.

Com s'ho fan? Dedicant temps i ganes, fent fotos i entrevistes. Utilitzen el servei de creació de webs Google Sites per la pàgina de subscripció, i un compte de correu de Gmail per gestionar els enviaments del butlletí.



Ja veieu, no és impossible utilitzar les TIC en favor de les entitats sense grans despeses econòmiques, només calen uns senzills coneixements, i una mica de temps i ganes!

Si la vostra entitat necessita assessorament tecnològic, ja sabeu, utilitzeu la secció "L'Expert Respon" o envieu-nos un correu a tic(arrova)santfeliu.cat

InfoONLINE 18, l'informatiu mensual

Via: Sant Feliu Innova

Amb la visualització dels InfoONLINE pots estar al dia de les diverses actuacions i novetats que es duen a terme a Sant Feliu del Llobregat en relació amb les noves tecnologies i la inclusió digital. Si vols llegir els antics, o no et vols perdre les novetats et pots subscriure al Canal de YouTube i estar permanentment actualitzat.



En aquest últim InfoONLINE podràs saber més coses sobre:
  • El Club de Feina: espai situat a Can Maginàs, on donen assessorament per orientar la teva recerca d'ocupació, pots plantejar dubtes i tenir un assessorament personalitzat.. També disposen de punts de connexió a Internet perquè puguis consultar les ofertes de treball i de formació. A més ara tenen dues noves iniciatives de tallers d'ocupació com 'Apropa't al club de feina' i 'Connectat amb suport'.
  • La Jornada d'inclusió digital, amb tres ponències sobre l'escletxa digital, la gestió del ciberestrés i com influeixen les Noves Tecnologies en els tractaments rehabilitadors.
  • Resum de la 6º Edició del Reconeixement a les millors iniciatives de la Vall Baixa i com a cas d'èxit, on dues empreses de Sant Feliu de Llobregat van ser premiades: Buggying BCN i Peixe Software.
  • Entrevistem a l'empresa Peixe Software, on ens expliquen amb més detall en què consisteixen els seus productes per al control de presència remota dels treballadors.

Els altres protagonistes dels Premis Extraordinaris Sant Feliu Ciutat Digital 2009

Via: Sant Feliu Innova

Avui us presentem a la resta de participants als premis, a qui volem agraïr la seva participació, segurament el proper any s'emportin el premi!
  • Categoria 1 - Vídeo aficionat allotjat a Internet (àmbit local: Sant Feliu de Llobregat).
1. Joan Rafel Trabal Ripoll - Clarinetista de Sant Feliu
2. Montse Collado Gómez - Casa d'oficis 2009
3. Cristina Baena - Bon dia [1º premi]
4. Lidia Gómez Romero - Para que lo utilizas?
5. Raquel Cala Martinez - Historia de un maltrato "La Bella y la Bestia"
6. Lorena Rosi Serrano - El pasado siempre vuelve
7. Montse Alarcón Maté - Cincuenta
8. Albert Bonet i Garcia - El teatre de la vida
9. Ana Belén Ruiz Fernández - Mentiras y Engaños
10. Marian Marquez gonzalez - Tras la incertidumbre
11. Albert Miquel Muñoz - BUG [2º premi]
12. Xavier Alfaro - Traslado Colom
13. Carlos López Sánchez - El ultimátum de Leonard
  • Categoria 2 - Innovació empresarial (àmbit local: Sant Feliu de Llobregat)
1. Peixe Software: empresa centrada en oferir serveis informàtics per portar control de presència remota dels treballadors. [2º premi]
Web: http://peixesoftware.com

2. Buggying BCN: empresa dedicada a oferir serveis turístics a les families, com el lloguer de cadiretes de passeig per a infants. [1º premi]
Web: www.buggyingbcn.com

3. Expobrill: empresa dedicada a la restauració de terres, la seva maquinària i productes relacionats. Compten amb diverses webs on comercialitzen els seus productes, un blog on donen consells, ús de l'Skype per contactar amb treballadors, etc.
Web: www.expobrill.com

4. Neutronic Systems: empresa dedicada a la comercialització de productes d'electrònica, informàtica, jocs i consoles situada a Sant Feliu de Llobregat que ofereix tots els seus productes a través d'una tenda virtual.
Web: www.neutronic.es

5. Iberital: empresa que desenvolupa, fabrica i comercialitza peces de recanvi per al sector de l'hostaleria. Han desenvolupat una nova web i un catàleg de productes online.
Web: www.iberital.com

6. Sigma Systems: empresa especialitzada en oferir serveis TIC i desenvolupar projectes de software, recentment han desenvolupat una aplicació per a la signatura digital de factures.
Web: www.sigma.es

7. Yowis: bar on s'intenta implicar el consumidor per tal d'aconseguir una alta participació als esdeveniments.
Web: www.yowis.es (en construcció)

8. CoinAccess: empresa que realitza instal·lacions electròniques a mida: sistemes d'identificació, control d'accessos i presència laboral, hardware, xarxes, telefonia, etc.
Web: www.inzacard.com

  • Categoria 3 - Millor web de cooperació empresarial (àmbit comarcal: Baix Llobregat)
1. Bodas Navarro Marin: són una floristeria i una peluqueria, relacionades amb el món de les bodes, que s'han unit per oferir un servei més complet, ajuntant les decoracions florals amb els pentinats de núvia en una única web, amb ofertes, promocions, una tenda virtual, etc. [2º premi]
Web: www.bodasnavarromarin.com

2. Cluster de les aixetes: el clúster de fabricants d’aixetes i empreses auxiliars del Baix Llobregat i Vallès Occidental va crear aquesta web per generar un espai a Internet on fabricants i proveïdors tinguessin oportunitats de comunicació i contacte, crear sinèrgies, imatge de grup, promoure la xarxa empresarial, etc. [1º premi]
Web: www.clustergriferia.com

  • Categoria 4Emprenedors/es a la Xarxa (àmbit comarcal: Baix Llobregat)
1. Josep Rivero Armegol | Empresa: Denimwood [1º premi]
Descripció: per donar a conèixer el seu comerç, els productes que ofereixen a les seves botigues (en tenen dues a Sant Feliu de Llobregat), informar d'altres temes vinculats a la cultura o la moda, així com fer particip als propis clients, van obrir un blog.
Blog: http://denimwood.blogspot.com

2. Guillem Campreciós Salas | Empresa: Cactus Martorell [2º premi]
Descripció: és una growshop que disposen d’una tenda virtual, una pàgina web, blog, canal de youtube i usuaris de facebook.
Web: http://www.cactusmartorell.com

3. Ana Fernandez Hernandez | Empresa: Neutronic Systems
Descripció: empresa dedicada a la comercialització de productes d'electrònica, informàtica, jocs i consoles situada a Sant Feliu de Llobregat que ofereix tots els seus productes a través d'una tenda virtual.
Web: www.neutronic.es

4. Lídia Santiago Castedo | Empresa: Guia Turístic
Descripció: ofereix els seus serveis com a Guia Turístic de Catalunya a Angalterra i França, a través de la seva pàgina web, que va entrar en funcionament al desembre de 2009.
Web: www.lidiasantiago.com

5. Alfredo Baño Sanchez | Empresa: Yowis
Descripció: bar digital on s'intenta implicar el consumidor per tal d'aconseguir una alta participació als esdeveniments.
Web: www.yowis.es (en construcció)

6. Alicia Cañellas | Empresa: Acanelma
Descripció: a través de la seva pàgina web ofereix els seus serveis, centrats en la redacció de continguts (principalment continguts didàctics per formació online), així com en el disseny e-learning (disseny instruccional per a formació online).
Web: www.acanelma.es

7. Francesc Andreu Caba | Empresa: Bruch 1972
Descripció: blog adreçat a donar a conèixer les novetats al voltant de la premsa i els llibres que comercialitza aquesta llibreria.
Blog: http://bruch1972.blogspot.com

8. David Guàrdia i Mascó | Empresa: Sant Feliu de Llobregat Viu SCC
Descripció: creació d'un mitjà de comunicació digital local gestional per una cooperativa de consumidors. El model de gestió de l'empresa permet que siguin els propis lectors del mitjà de comunicació els propietaris de l'empresa i siguin aquests que, de forma democràtica, marquin els continguts, objectius i, en general, la línia estratègica del projecte i línia editorial de l'empresa.

Moltes gràcies a tots!


Més informació | Convocatòria, jurat, guanyadors i entrega de premis.

Vídeo resum de la jornada 'Sant Feliu Ciutat Digital: Fent Xarxa' (part 3/3)

Via: Sant Feliu Innova

En aquest últim fragment sobre la jornada, es pot veure l'acte de lliurament dels Premis Extraordinaris Sant Feliu Ciutat 2009 als seus guanyadors. Finalment i per tancar l'acte, en Mario Daban va parlar sobre del blog de Toies, un bloc que va rebre una menció honorífica per ser el més destacat de la comunitat blocaire de Sant Feliu.




Més informació | Altres vídeos de la jornada: Part 1/3; Part 2/3; Part 3/3

Vídeo resum de la jornada 'Sant Feliu Ciutat Digital: Fent Xarxa' (part 2/3)

Via: Sant Feliu Innova

En aquest fragment la Sara Arjona, enginyera informàtica, presenta l'Espai de formació a la Xarxa (EVA), l'entorn virtual d'aprenentatge de Sant Feliu de Llobregat. La Sara va parlar de Moodle, una plataforma que permet crear entorns virtuals d'ensenyament i les possibilitats que ofereix.

Moodle és un entorn molt utilitzat arreu del món, traduït a moltes llengües, de codi obert, intuïtiu (tan per alumnes com professors), estàndard i gratuït. Va realitzar una demostració dels diferents cursos que hi ha a la plataforma moodle com el de Iniciació a l'ordinador.



Més informació | Altres vídeos de la jornada: Part 1/3; Part 2/3; Part 3/3

Vídeo resum de la jornada 'Sant Feliu Ciutat Digital: Fent Xarxa' (part 1/3)

Via: Sant Feliu Innova


En un post anterior ja vem publicar un resum de la jornada Sant Feliu Ciutat Digital: Fent Xarxa, avui comencem a presentar-vos una sèrie de vídeos amb el contingut de la jornada.

En aquest fragment en Josuè Sallent presenta l'estudi sobre la situació d'Internet i de les TIC a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat realitzat per la FOBSIC (Fundació Obsetvatori per a la Societat de la Informació de Catalunya).



Més informació | Altres vídeos de la jornada: Part 1/3; Part 2/3; Part 3/3

1/2/10

Torna l'Aula Digital!

Inaugurem l'activitat Aula Digital 2010 amb la visita dels alumnes de 3r. del CEIP Arquitecte Gaudí.

Com ja sabeu l'activitat inclou una primera part a on expliquem als nens i professors que és el Punt TIC del Palau Falguera, què fem, qui el pot utilitzar i a on també ens agrada compartir informació i experiències sobre els ordinadors, Internet, l'ús de la missatgeria instantània i de webs com Fotolog. També aprofitem per veure quins coneixements tenen els més petits sobre virus i antivirus i... com hem pogut veure avui els més petits estan molt ben informats: avui el David ens ha fet una demostració d'interès i coneixement sobre aquestes temes explicant-nos que era un antivirus i posant-nos 3 exemples: Avast, Panda i Kaspersky. Sí senyor, tot un crack en seguretat informàtica!

Alumnes del CEIP Arquitecte Gaudí

Hem passat una molt bona estona amb aquests nanos d'entre 8 i 9 anys que han volgut compartir amb nosaltres les seves inquietuds. Al final de la sessió, com sempre, una estoneta d'esbarjo jugant en parella!