El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

4/2/10

L'AMPA de l'escola Gaudí presenta butlletí digital

El moviment associatiu es caracteritza per la inquietud dels seus membres, i la consecució d'objectius més o menys ambiciosos sense comptar amb grans recursos econòmics. La fórmula és ben senzilla, tot i que no sempre es fàcil d'aplicar: es substitueixen els diners per enginy i ganes de treballar, i la cosa funciona!

La popularització de les TIC, i el fet que s'hagin convertit en quelcom atractiu i fàcil de fer servir (síii, un altre cop us parlem de la web 2.0) ha estat de gran ajut per les entitats, com ja us hem comentat algun cop.



Aquest cop us volem parlar d'una entitat santfeliuenca que sap esprémer al màxim les possibilitats de les eines tecnològiques actuals: l'AMPA de l'escola Gaudí. I què té aquesta entitat perquè diguem això?


El bloc de l'AMPA



Fa temps que seguim amb interès el magnífic bloc de l'entitat: ben dissenyat, colorista però no estrident, sense aquest molest excés d'informació que de vegades ens trobem en algunes bitàcoles: desenes de gadgets innecessaris, imatges animades a dojo fent pampallugues... En fi, ja sabeu de què parlem, oi? ;-)

Com s'ho fan? Amb un bloc gratuït de Blogger.com, on poden mantenir i allotjar la seva bitàcola de manera gratuïta. En comptes d'utilitzar una de les plantilles de disseny que s'ofereixen per defecte, han utilitzat una plantilla modificada al seu gust que disposa d'un pràctic menú horitzontal just a sota de la capçalera.


Els blocs de curs



No només existeix el bloc corporatiu de l'AMPA. Per tal de personalitzar la informació i fer partícips la resta de mares i pares, s'ha creat tota una xarxa de blocs on es tracta informació referent a cada curs. L'èxit d'aquesta iniciativa es va demostrar amb el lliurament del 1r premi en la categoria "Millor bloc ciutadà" als II Premis de continguts digitals "Sant Feliu On Line". En concret, el guardó va ser pel bloc de la promoció de 2003, elaborat per l'Anna i la Maria Jesús que, a més havien passat pels cursos de blocs per entitats organitzats per Sant Feliu On Line.

Com s'ho fan? Els blocs també estan fets amb Blogger, i enllaçats des del bloc de l'AMPA a mode de blogroll.


Descàrrega de documents




Les entitats generen un volum de documentació gens menyspreable, que normalment ha d'estar a l'abast dels membres. Una de les crítiques freqüents als blocs amb allotjament gratuït acostuma a ser que no permeten penjar documents per ser descarregats. Però amb una mica d'imaginació, l'AMPA permet que les mares i pares vegin i descarreguin el menú mensual del menjador de l'escola.

Com s´ho fan? Amb el servei d'oficina en línia de Google Docs. Només han de pujar el fitxer al seu compte, compartir-lo i enllaçar-lo des del bloc.

I el butlletí electrònic!



No contents amb totes les eines comunicatives que utilitzen, han decidit fer un pas endavant i crear un butlletí electrònic en format .pdf, molt ben maquetat i amb una estètica molt agradable. Es diu "Dragons del Gaudí" i el distribueixen de manera trimestral a les mares i pares que ho demanin en aquesta adreça.

Com s'ho fan? Dedicant temps i ganes, fent fotos i entrevistes. Utilitzen el servei de creació de webs Google Sites per la pàgina de subscripció, i un compte de correu de Gmail per gestionar els enviaments del butlletí.



Ja veieu, no és impossible utilitzar les TIC en favor de les entitats sense grans despeses econòmiques, només calen uns senzills coneixements, i una mica de temps i ganes!

Si la vostra entitat necessita assessorament tecnològic, ja sabeu, utilitzeu la secció "L'Expert Respon" o envieu-nos un correu a tic(arrova)santfeliu.cat

2 comentaris:

sÒNIA ha dit...

Des de l'AMPA us volem donar les gràcies per difondre la nostra feina, que fem quan les nostres tasques laborals i familiars ens ho permeten. Aviat farà dos cursos que l'Associació es va renovar i va entrar gent amb ganes de fer coses, cadascú amb el temps que pot i amb les destresses que té, per tal de participar en l'escola dels nostres fills. El camp digital hem vist que té moltes possibilitats a nivell de comunicació. Però ens cal més dedicació encara, i més coneixement de les mateixes. Si des de Sant Feliu On Line ens podeu ajudar amb les vostres informacions i coneixements, doncs benvinguts!! Tot sigui per fer un Sant Feliu més digital!! I mmoltes gràcies per l'excel.lent feina que feu des d'aquí. En som uns seguidors!!

Sant Feliu On Line ha dit...

@Sònia: En fem difusió perquè el vostre treball és un molt bon exemple per a altres entitats que encara no han descobert el profit que poden treure a les TIC.

Aquestes eines poden facilitar el dia a dia de l'entitat no només a nivell de comunicació, sinó també en qüestions organitzatives. Tot i que les reunions presencials són imprescindibles, es pot reduir significativament el nombre d'hores utilitzant llistes de correu com Google Groups o Xarxes socials privades com Ning (genial!). Així no tot s'haurà de discutir a la reunió, o es podrà portar treball fet.

Sobretot hem de tenir en compte que l'ús és més important que l'eina, i no caure en utilitzar "gadgets" per que sí. Si caiem en l'abús tecnològic pot ser que llavors no ens fem la vida més fàcil!

Moltes gràcies pels vostres comentaris positius. Ens agrada molt rebre'ls.

Ànim i endavant!