El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

11/1/07

Acord entre Google i la Biblioteca de Catalunya

Més de 300.000 llibres de 5 biblioteques catalanes estaran a disposició de milions de persones de tot el mon a través d’Internet en format digital, La Biblioteca de Catalunya, la més gran d’elles, actuarà com a coordinadora i interlocutora de les altres Quatre: la Biblioteca del Monestir de Montserrat, la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona, la Biblioteca del Centre Excursionista de Catalunya i la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès.
Ahir va tenir lloc la roda de premsa per donar a conèixer aquest acord. Aquest es un pas endavant molt enriquidor per la cultura ja que es podran donar a conèixer obres d’autors com Ramon Llull, Miguel de Cervantes i Jacint Verdaguer. Aquests llibres no estaran subjectes a drets d’autor per tant seran obres de més de 70 anys. Encara no s'ha concretat quan estarà disponible aquest portal però es preveu aproximadament fins d'aqui dos anys.
En aquesta roda de premsa es va destacar que estem davant un canvi històric, ha començat la metamorfosi que ens porta a una nova etapa, la era digital en el sentit més ampli. Una eina com Internet suposa també una democratització del coneixement humà.

1 comentari:

Sant Feliu On Line ha dit...

Visiteu "Googlebooks":

http://books.google.es/

Adreça del Projecte de biblioteques de Google per digitalitzar centenars de milers de llibres de domini públic (no subjectes a drets d'autor) i posar-los a disposició de milions de persones a través d'Internet.