El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

11/1/07

El GTalk i la guerra per la missatgeria instantània

Com molts ja sabreu, una de les funcions més útils i populars d’internet són aquells programes anomenats missatgeria instantània, els quals ens permeten comunicar-nos a temps real i de forma gratuïta amb una altra persona sense tenir en compte la regió del planeta on es trobi (sempre i quan sigui possible la connexió a Internet). Actualment el més utilitzat és el Messenger de la multinacional Microsoft, que tot i competir amb altres programes del mateix estil, sempre ha mostrat la seva supremacia en aquest àmbit de la informàtica.

Però des fa un any i mig, amb la missió de dominar el sector de la missatgeria instantània per Internet, va néixer un altre programa: el Talk de la companya Google. La qual cosa ha activat l'alarma a la multinacional Microsoft que es planteja treure una versió millorada de Messenger per fer front a l'aparició de G Talk. La guerra per la missatgeria ha començat!!


El Google Talk, en comparació amb el Microsoft Messenger, es basa en un model de senzillesa (només ocupa 900kb) i utilitat, es a dir, busca optimitzar el màxim de prestacions en relació a la facilitat d’us del programa.

Una de les seves principals característiques és, a part de les funcions de xat, la possibilitat de mantenir converses de veu (gratuïtes i amb una gran qualitat de so) d’ordinador a ordinador, mai a telèfons fixes ni mòbils. En el cas de que el receptor de la conversa de veu no estigui connectat, ens permet deixar un missatge com si fos un contestador automàtic.

Però el que realment fa destacar el Google Talk es l’ús del protocol obert Jabber, que permet utilitzar el compte de Gtalk en altres programes que utilitzen el mateix protocol com Gaim, Adium, Trillian entre molts altres. Aquest protocol també destaca per oferir unes connexions més segures entre usuaris i per eliminar el control total en mans d’una sola companyia.

Les principals desavantatges són la falta d’una versió compatible amb els sistemes operatius Linux o Mac Os, el qual no acaba de acontentar als partidaris del programari lliure, i la necessitat indispensable de tenir una compta al correu de google (gmail) per tal de poder fer ús del Google talk.