El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

19/1/07

Recordeu que al febrer tindrem en Partal per aquí

Fa uns dies ja us vam parlar al blog de la II Jornada "Sant Feliu, ciutat digital i innovadora" que tindrà lloc el dia 8 de febrer, de 19:00 a 20:30 hores a l'Auditori del Palau Falguera.


Com ja recordeu el ponent central de l'acte serà en Vicent Partal, el fundador i director del diari electrònic VilaWeb, creat al 1995 . Aquest diari ha aconseguit esdevenir un mitjà digital de referència.

El periodista Vicent Partal és una d'aquelles persones que, dins el món d'Internet, no li calen presentacions. Des del moment en que va inaugurar el primer sistema d'informació en català, "El Temps online" (1994), passant per "La Infopista Catalana" (1995) fins arribar al Vilaweb que, ha defensat un nou model de periodisme, el que s'estaba en gestació a la Xarxa. També és un dels principals impulsores de la cultura de les xarxes a l'àmbit del català però amb una vocació global.

Al blog de la Karma Peirò, també una gran periodista digital, es comenta que "Vicent Partal va revelar com Luis Angel Fernández Hermana va descobrir Internet als seus companys d’El Periódico". "Un bon dia de principis del 90 es va dirigir als seus col·legues de redacció i els va dir: hay un terremoto en Los Angeles y se hunde el mundo. Els periodistes van riure tots. Però després de cinc minuts, els teletips li van donar la raó. Hermana havia estat fent un xat amb un ciutadà de Los Angeles, evidentment. Els temps han canviat.

Aquí podeu consultar el blog d'en Partal: "mails per a Hipàtia", el bloc intermitent de Vicent Partal.

Vicent Partal considera que no posar els enllaços de les pàgines, no donar la font d'informació primera si està en la Xarxa, és un error. Per al director de Vilaweb, la professió encara no acaba d'assumir que les fonts s'han socialitzat. “Els periodistes encara ens creiem amb el privilegi de ser els únics que tenim accés a les fonts, però no hi ha gens que nosaltres puguem veure i la resta de la població no“.

La I Jornada "Sant Feliu, ciutat digital i innovadora" que es va celebrar a finals del 2005 va comptar amb la magnífica ponència central del periodista Luis Angel Fernández Hermana, exdirector de la publicació electrònica en.red.ando.

Fernández Hermana va explicar que Internet ha canviat el model de comunicació possiblement per a sempre. “La Xarxa ens ha convertit a cada individu en un mitjà que publica des de qualsevol lloc, a qualsevol hora, en qualsevol organització i enfront de tot el món”.

Partal i Fernández Hermana... Dos periodistes que es mouen en el mateix terreny digital.

No us podeu perdreu aquesta cita !!!