El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

14/11/08

El protagonista de la Web 2.0: L'usuari

I ja posats, anem a descriure una mica el fenòmen anomenat Web 2.0. Entre d'altres coses, la Viquipèdia ens diu això:

"El concepte Web 2.0 va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2005, referint-se a la percepció que la segona generació de la Web es basava en comunitats i en serveis de hosting, com ara els espais web de treball en xarxa, les wikis, i folksonomies que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres Web-sites, els tres exemples més clars són Flickr, del.icio.us i YouTube. O'Reilly Media va titular una sèrie de conferències al voltant d'aquest concepte i des d'aleshores ha estat àmpliament adoptat."

"Encara que el terme suggereix una nova versió de la Web, no fa referència a una actualització o evolució d' Internet o de la tecnologia específica de la World Wide Web, però sí que es refereix als canvis que es fan de l'ús de la plataforma. D'acord amb Tim O'Reilly, "Web 2.0 és la revolució del negoci en la indústria dels ordinadors causat per la mobilitat de la plataforma d'Internet, i un intent d'entendre les regles per a l'èxit sobre el que és nou a la plataforma". La web 3.0, suggerida per analogia, seria la web semàntica o intel·ligent, que selecciona els continguts d'acord amb les preferències de l'usuari alhora que en permet la interacció."

Aquí teniu una taula on podem comparar alguns conceptes de la Web 1.0 amb d'altres de la Web 2.0:


I quines són les aplicacions més representatives de la Web 2.0? En aquest enllaç podeu descarregar un pdf amb el "mapa" d'aplicacions (compte que són 5 Mb de fitxer!). Evidentment, la xarxa s'actualitza cada dia, algunes aplicacions deixen d'existir, i apareixen de noves. Segur que trobeu a faltar alguna aplicació 2.0 al mapa, com Facebook, Google Groups o Google Calendar, entre d'altres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

intel·ligència col·lectiva i la web 2.0:

Avui, a les xarxes socials a Internet el contingut és generat per les persones i la intel·ligència és col·lectiva.