El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

28/11/08

Una nova xarxa social: Ning

Estàs fart de buscar xarxes socials que no incloguin les teves necessitats? T'agradaria crear la teva xarxa social i no saps com fer-ho? Doncs Ning et dóna l'oportunitat de crear la teva pròpia comunitat on line.











Ning, que el seu nom significa "pau" en xinés (segons la Wikipedia) és una plataforma que a diferencia de Facebook o MySpace, que són xarxes obertes centrades en relacions socials genèriques, permet crear als usuaris les seves pròpies xarxes socials temàtiques.

Al crear la teva xarxa social, Ning et permet afegir objectes (recursos digitals) de tot tipus:

  • Caixes de text
  • Missatges de text o comentaris: Murs d'altres usuaris, vídeos i imatges, crear esdeveniments socials...
  • Entrades al bloc: Cada usuari pot disposar d'un bloc. Apreix una pestanya que mostra els blocs de tots els usuaris de la xarxa social.
  • Esdeveniments de calendari
  • Fòrums de discussió
  • Sons i vídeos
  • Fotografies
  • Aplicacions vàries
  • Entre molts d'altres objectes web








I pels menys agosarats que no s'atreveixin a crear una xarxa social, sempre podeu entrar en algunes que ja estiguin creades en funció de les vostres necessitats o interessos.

Aquí teniu alguns exemples:

- Educació i NTIC: http://internetaula.ning.com/
- Comunidad Conecta: http://comunidadconecta.ning.com/
- Turisme: http://turismo20.ning.com/
- Vins de Catalunya: http://vinsdecatalunya.ning.com/

Apa doncs, ara ja no podreu dir que no sou de cap comunitat social, eh?!

1 comentari:

Anònim ha dit...

La Jornada "Espiral 2008" es va dedicar a les Xarxes socials i experiències d'aprenentatge col·laboratiu.

Una de les ponències va anar a càrrec de F.Xavier Suñé del Centre de Recursos Pedagógicos del Tarragonés que va parlar sobre "EDUTAC: xarxa social educativa".

"EDUTAC nace, inicialmente, con 2 objetivos: Dar a conocer al profesorado la posibilidad de crear una red social propia y poner a disposición de los docentes integrantes de la red social trucos y estrategias de uso de las tecnologías en el aula presentados por los mismos docentes".

"Como instrumento de valoración del uso de las redes sociales en la educación desde el Centro de Recursos Pedagógicos del Tarragonés, se ha creado el grupo "Escola 2018" dentro de la red social EDUTAC con el objetivo de dar voz a los alumnos sobre su visión de la escuela que desearían para el 2018.
Esta iniciativa se dinamiza con la comunicación directa a los centros a los que se solicita la colaboración de los docentes para que la transmitan a sus alumnos y sean ellos quienes formulen sus propuestas, deseos, ilusiones..."


http://edutac.ning.com


http://edutac.ning.com/group/escola2018