El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

15/1/08

Jornada "Blogs corporatius" i 60 milions de bitàcoles

I també el dijous però a la tarda Sant Feliu On Line vam assistir a la Jornada que organitzava al CaixaForum la Fundació Barcelona Digital i el CIDEM: "Blogs corporatius: el repte de la comunicació a les empreses".

Actualment existeixen gairebé 60 milions de blogs al món on persones de tot tipus es comuniquen entre si en una xarxa que no coneix fronteres de països. Per aquest motiu resulta transcendental la incorporació també d'empreses i institucions a aquest diàleg continu que s’està generant a Internet. Aquest debat pretenia mostrar quines són les tendències, quines problemàtiques poden trobar-se i les claus per la incorporació a la blogosfera.

Hi havia 4 convidats:

Enrique va introduir una entrada o post sobre la jornada al seu blog, també va fer una entrada en Fabian, en Claudio tampoc va fallar ni en Hugo que va fer un post contundent.

La presentació del reconegut blogger Enrique Dans va ser molt gràfica i didàctica. La seva xerrada d'introducció als BLOGS i les seves possibilitats ha agradat molt a Sant Feliu On Line.

Va recomenar la lectura del Cluetrain Manifesto, un polèmic i interessant llibre de referència al món dels consumidors i organitzacions, gairebé d'obligada lectura, d'on va citar la frase que els mercats són converses.

Gran reflexió també de Enrique Dans sobre que Internet ha donat veu a les persones i no pot ser controlat per les empreses.
.
També ha fet incidència la importància de saber que diuen de nosaltres a Internet i la blogosfera i com aconseguir-ho mitjançant les funcionalitat que ofereixen eines com Technorati, o sigui el Google de los blogs, Technorati és el cercador més popular orientat al món Blog, aquí ens ho expliquen. També Google Blogsearch, Icerocket i Blogpulse. A això de saber "de que diuen de tu" ho anomena Enrique "saber mesurar el karma blogosfèric".


Molts dels assistents a la jornada eren bloggers i han incorporat les seves entrades a Internet:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Os recomiendo el BLOG http://yonoleoaenriquedans.blogspot.com/

Tal como ellos dicen: "En este mundo hay dos tipos de personas: los que leen a Enrique Dans (los blogueros) y los que no leen a Enrique Dans (el resto de los mortales)".


"Sin embargo, últimamente atravieso un pequeño bache. Algunos blogueros ya se ganan la vida con los blogs; en cambio, yo me estoy arruinando la vida con los blogs -o eso es lo que me dijo mi psicoanalista-."

"Por eso el doctor me lanzó un ultimátum:"

"-Tú nunca serás como Enrique Dans. Tienes que elegir entre tu salud o los blogs."

"Así que tuve que borrar mis blogs, limitar mi uso de Internet a no más de media hora diaria, y lo peor de todo, dejar de leer a Enrique Dans..."

"Esto ha provocado que atraviese una crisis de identidad sin precedentes, porque: ¿puede un bloguero seguir siéndolo sin leer a Enrique Dans?"

"Me está siendo muy duro seguir el tratamiento, aunque cada vez que mi doctor me pregunta, yo le miento: "

"-Todo me sonríe, doctor, desde que no leo a Enrique Dans."

"¡Alegría!"