El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

14/1/08

Oficina mòbil

Vols poder accedir als teus documents des de qualsevol lloc? Vols oblidar-te de carregar amunt i avall memòries USB (que de tant petites es perden en qualsevol racó) amb els arxius més importants? Vols poder editar els teus documents estiguis on estiguis, sense preocupar-te si hi ha programes ofimàtics instal·lats?

Doncs ja tens aquí la teva nova oficina mòbil gratuïta. No estem pas parlant d’un ordinador portàtil gratuït, sinó de Google Docs, una suite d’aplicacions ofimàtiques online. Ara per ara, permet treballar amb documents de text i fulls de càlcul, tot i que estem segurs que aviat ampliarà l’oferta.

No necessites instal·lar cap programa, simplement necessites tenir un compte Google. Així doncs si ets dels que ja fas servir altres serveis de la factoria Google, com Gmail, Page Creator o Google Calendar, simplement accedeix a Google Docs amb el mateix usuari i contrassenya. Si pel contrari, encara no tens el compte, des de la mateixa web podràs accedir al formulari per donar-te d’alta (no tardaràs més d’un minut).

Un cop a Google Docs podràs pujar documents que tinguis guardats, editats amb altres programes d’edició de text (Microsoft Word, OpenOffice, Writter, ...) o de fulls de càlcul (Microsoft Excel o Calc d’OpenOffice). I tenir emmagatzemats els documents que més t’interessin. Aquests documents podràs editar-los des de qualsevol ordinador connectat a Internet i descarregar-los. Aquesta eina també et permetrà convertir els teus documents en format PDF.

Anem a veure un exemple pràctic de la utilitat d'aquesta eina

Imagina’t per exemple que estàs com cada setmana al Cibercafè, xatejant amb els teus ciber@mics. Un d’ells et comenta que sap d’una oferta de feina, però que si t’interessa hauries de fer-li arribar el currículum ara mateix. Tens tres opcions:

Opció 1

Dir-li al teu ciber@mic que no pots enviar-li ara el currículum i renunciar a aquesta opció. No tens temps o et fa massa mandra anar fins a casa a buscar el currículum per enviar-lo.

Opció 2

Anar fins a casa, agafar el currículum que tens guardat a l’ordinador, fer els últims retocs necessaris i gravar-lo a la memòria flash i tornar ràpidament al Cibercafè per enviar el currículum.

Opció 3

Sense moure’t de l’ordinador, accedir a Google Docs, recuperar la última versió del currículum que hi tens guardada, actualitzar-lo, després guardar-lo en format PDF per seguretat i enviar-lo al teu ciber@mic perquè el faci arribar a l’empresa.

Amb quina opció et quedes?

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo ya conocía el procesador de textos en línea comprado por Google hace unos meses, Writely, pero sabía nada de "Google Docs".

Está bien esto de que integre en un nuevo producto a Writely (procesador de textos) y a Google Spreadsheet (hoja de cálculo) en un mismo lugar.

Anònim ha dit...

Soy usuaria y estoy encantada...

A primera vista parece más bien una simple ventana de redacción de mensajes de Gmail, pero tiene la potencia suficiente para ser utilizado de forma regular.

Por ejemplo, copias un documento de Staroffice 8 via "Crtl+c" y vuelves a salvar localmente en formato "open document" devuelve un documento indistinguible del original... Increíble.

Anònim ha dit...

Incorpora especificación abierta de open document!!!

Muerte a los formatos cerrados!

Sant Feliu On Line ha dit...

Esto si que es la "Office 2.0"

Esto va en la línea de ofrecer un entorno de colaboración en la red para el trabajo en grupo con un punto de acceso común (editor de textos, hoja de cálculo,...).


Ofimática online, suena bien pero ¿de momento no es todo muchísimo más lento que hacerlo con software instalado?

Google Docs está en el buen camino pero aún queda trecho por recorrer. Además ¿seguirá Google su tendencia a ofrecer productos gratuitos universalmente y conseguir ingresos por publicidad?

Cobrando o no a los usuarios, aún queda mucho queda por mejorar en las "office online".

Anònim ha dit...

No está nada mal... PERO no le veo utilidad para un uso diario, quizás para algo puntual o si se necesitan compartir documentos y gestionar en colaboración a través de la red.

Anònim ha dit...

Té ka seva utilitat i aplicacions sens dubte però no hem d'esperar que a curt termini substitueixi els tractaments de textos i fulls de càlcul en local.

:>

Anònim ha dit...

Lo mejor es el tema de colaboración, varios usuarios editando al mismo tiempo, on-line !!!

Anònim ha dit...

Algún día no tan lejano los archivos se editarán en Internet y no será necesario instalar una suite de ofimática en el PC.

Sant Feliu On Line ha dit...

MÉS DADES D'UTILITAT:


Permite importar textos, y salvarlos a formato HTML, .DOC, .RTF, OpenOffice, PDF.

También soporta tablas, imágenes, tipos de letra y puede incluso publicar el contenido de los documentos en un blog.

Ambos productos (procesador de texto y hoja de cálculo en línea) de Google permiten el almacenamiento online de documentos de hasta 500 KB y la compartición y edición colaborativa de los mismos.

Anònim ha dit...

Lanzamiento Office 2.0 ?!?

Aún queda pendiente la herramienta de presentaciones pero todo se encamina a un paquete ofimàtico en línea completo.

De todas maneras a pesar de que Google está avanzando, todavía le falta mucho para ser competencia de Microsoft Word y Excel.

Además al ritmo que van, que sacan alguna web , y la dejan en "beta" o "labs" eternamente, no creo que lleguen a hacer sombra a Microsoft.

Bill Gates se durmió en los laureles a principios de esta década pero ahora está despertando y se está moviendo muy velozmente.

¿Cuanto hace que está gmail en beta? ¿cuanto hace que Google maps no tiene las calles de muchos países?

Mientras que los mapas de Windows Live tienen mejor definicion y están mas completos.

No te duermas GOOGLE !!!

Anònim ha dit...

A mi modo de ver Google produce cada vez mejores servicios!

Aunque también reconozco que aunque sea funcional, un programa en Beta no tiene muchas posibilidades de ser éxito comercial.

¿Qué pretende GOOGLE al poner tantos Betas y Labs?


También se debe reconocer no obstante que los productos Betas de Google pueden ser utilizados por cualquier usuario sin temor alguno a que vayan a tener algun fallo, pues esas Betas no suelen fallar como sí lo hacen otros productos comerciales y no gratuitos.

Gracias Google!!!

Aviso a navegantes, la Web pronto será el medio mas utilizado en un PC...

Anònim ha dit...

Ep! No us oblideu de Google Doc dins de Gmail: si sou usuaris de Gmail i utilitzes la seva interfície web, la propera vegada que alguna persona t'adjunti un full de càlcul de MS Excel, la podràs obrir i guardar-la amb Google Docs&SpreadSheets.

Una possibilitat molt útil per quan s'està a un cibercafè o ordinadors aliens, on no sempre tenim a l'abast el programari necessari.

Anònim ha dit...

Al blog GENBETA ho han comentat així:
hwww.genbeta.com/2006/10/11-google-docs-spreadsheet

Anònim ha dit...

Fa pocs els he utilitzat per guardar informació que volia tenir disponible a casa, al treball i en quasevol lloc.

Posteriorment he compartit aquesta informació amb gent que ha pogut llegir o retocar segons els permisos que jo els he habilitat.

Fantàstic m'ha semblat també el gestor de versions per tal de desfer qualsevol errada o saber que s'ha modificat.

Una altra opció molt interessant per mi és publicar els documents como a part d'un blog o com una pàgina web.


A més podem crear/modificar documents dels que ja disposem en d'altres formats (word, txt, rtf, odt, excel, csv, ...) pujant-los al nostre compte o enviant-los com adjunt en un correu a un compte de gmail que ens proporciona el sistema.

L'únic aspecte negatiu és que permeten utilitzar documents de més de 500 kb.

Són 2 eines que donaran molt que parlan perquè són útils.

Jo les tindré en consideració per a la meva feina.

Sant Feliu On Line ha dit...

Mireu les captures de pantalles d'aquest blog, així veureu el nou producte:

http://golpedegato.blogspot.com/2006/10/google-docs-suite-ofimatica-sobre-la.html

Una gran cosa tenir tots els documents en una sola pantalla, es poden "taggear", fer recerques dins d'ells, marcar-los amb una estrella i fins i tot permet que un grup de gent autoritzada pugui modificar-los.

Aquesta nova eina en línia es genial. Google busca la manera d'enllaçar tots els seus serveis amb el mateix compte, el teu mateix compte, des de la qual es pot interactuar amb tots ells.

Adeu eines d'escriptori. Hola solucions en línia.

Tampoc oblideu que "Google Docs" permite crear documents PDF a partir de documentos RTF o DOC, amb la facilitat de ser enviats mitjançant el compte de correu de Gmail.