El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

8/2/08

Reptes de les Noves Tecnologies a les entitats sense ànim de lucre.

Us parlarem d'un blocaire que es dedica a estudiar l'ús que fan les associacions i les entitats sense ànim de lucre de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

És en Jaume Albaigés, que a través del seu bloc http://www.tecnolongia.org/ vol donar veu a la insuficient atenció concedida a les TIC dins del sector social.

Ell ha estat protagonista de la jornada Usos i reptes de les TIC al tercer sector, organitzada conjuntament amb l’Observatori del Tercer Sector, on va presentar una publicació que recull els posts del seu bloc.


En aquesta jornada, al CETEI de la Fundació Joan XXIII, on SFOL vam estar presents, en Jaume Albaigés va començar per fer un diagnòstic: de 100 ONGs estudiades, el 80% tenen web, tot i que el 90% no té cap espai d'interacció, i d'aquestes, només el 25% dels webs tenen alguna actualització en el darrer mes.


Els obstacles fonamentals amb que es troben les entitats sense ànim de lucre per introduir les TIC a la seva gestió i a les seves activitats, ja no són relatius a maquinari, sinó al coneixement per pendre les decisions tecnològiques correctes i a la formació per fer-ne un ús eficaç i eficient de les eines TIC, per fer-les servir més enllà de la navegació web i el correu electrònic.

En Jaume Albaigés a més a més atén consultes de Qualitat, Gestió projectes, Informàtica i web a:
http://www.solucionesong.org/asesoria/voluntarios/asesor/?id=210
On les entitats poden trobar les preguntes més freqüents amb les seves respostes.