El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

13/2/08

Ubuntu, i per què no?


Ja ens ha arribat la comanda de la darrera versió d'Ubuntu! La fundació Canonical, que és qui desenvolupa aquesta distribució Linux, ens ha enviat un paquet amb unes quantes còpies del Gutsy Gibbon (així és com es diu la darrera versió d'Ubuntu, la 7.10). Aquest CD ens pot servir per 2 coses:

  • Com a CD Autònom (live CD): Això vol dir que podreu tenir el sistema operatiu Linux sense necessitat d'instal·lar-lo al vostre ordinador. Només amb ficar el CD, podreu treballar normalment. I si no us agrada, treieu el CD i llestos. Sembla màgia, oi?
  • Com a CD d'Instal·lació: Instal·larà el nou sistema operatiu al vostre ordinador. Ah! Que ja teniu Windows? No us preocupeu. Ubuntu, amb molt bona educació, us proposarà de conservar-lo i ell solet es farà un lloc en el vostre disc dur, sense molestar, encara que tingueu un altre instal·lat. Amb el temps, potser us molesta l'altre... Quan ja el tingueu instal·lat, en arrencar l'ordinador, us preguntarà amb quin sistema operatiu voleu treballar. Així de fàcil!
I com ho faig, tot això?: Doncs engegueu l'ordinador amb el cd a dins, i s'obrirà Ubuntu en la versió CD autònom. Llavors veureu una icona a l'escriptori per a instal·larlo completament. Vosaltres decidiu!

Si no voleu venir fins aquí a recollir el CD, us el podeu descarregar en aquest enllaç. (Si el vostre PC és de 64-bit, llavors feu clic aquí.)


En cas que decidiu instal·lar-lo, només haureu de seguir les indicacions que veieu a la pantalla. Es molt fàcil, de debò! Penseu que hi ha molta gent que està acostumada a d'altres sistemes operatius (com per exemple Windows), així que no sou els únics. Si teniu dubtes, aquí us ajudaran a resoldre'ls.

I un cop el tingueu instal·lat, si voleu que funcioni encara millor, podeu accedir a aquest lloc web, on us donaran uns valiosos consells, aptes per a tots els públics (no cal que sigueu informàtics).


Si tot i així teniu dubtes o us fa por, veniu al Telecentre i us atendrem amb molt de gust ;-)