El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

11/1/07

Està acabant l'era Windows?

Quin sistema operatiu teniu instal·lat al vostre ordinador? De debò? Güi..què? Ah, deu ser de pagament...

Doncs heu de saber que el programari lliure pren més força cada dia, i cada dia ens arriben més notícies que ho confirmen:



Primer va ser la decisió del parlament francès d'equipar els seus diputats amb un sistema operatiu de software lliure, amb OpenOffice com a processador de textos i Mozilla Firefox com a navegador, seguint l'exemple de la policia i el ministeri de cultura del mateix país.

I recentment la revista PC World ha guardonat Ubuntu amb el World Class Award 2006, que cada any atorga aquest premi als 100 millors productes de l'any.



I què és Ubuntu?

És el sistema operatiu de moda. És un programari de codi lliure, gratuit, que cada cop té més acceptació entre el públic. Posa fi a la tradicional creença que considera els sistemes operatius basats en Linux com a difícils d'instal·lar i fer servir. No obstant, la paraula africana Ubuntu significa "humanitat per als altres", la intenció del projecte és precisament aquesta, fer un programari per a éssers humans, fàcil d'utilitzar, estable, que es pugui adaptar a qualsevol necessitat.


Inclou tot el que un usuari mig demana a un sistema operatiu: client de correu, imatges, so i vídeo, navegador. I com no, també ens permet utilitzar el paquet OpenOffice, la rèplica gratuita de Microsoft Office, amb les mateixes funcions que aquest.

Per suposat, la seguretat d'Ubuntu és impecable: a més de disposar d'un sistema de barrera extraordinàriament eficaç, les aplicacions de programari lliure no són objecte d'atacs.



No només administracions, universitats i empreses estàn fent servir Ubuntu. Ja hi han marques (com per exemple HP) que l'ofereixen en els seus equips nous.


I us preguntareu: Qui hi ha darrera d'aquesta meravella? Doncs l'excèntric milionari i ex-astronauta sudafricà Mark Shuttleworth, que s'ha convertit en el principal finançador i promotor del projecte.




A més, Ubuntu pot conviure perfectament amb d'altres sistemes operatius, siguin de pagament o no, només heu d'instal·lar-lo al vostre ordinador i començar a gaudir-ne. I què heu de fer?

És molt senzill:

Primer, descarregueu-lo gratuitament des d'aquí (feu clic a Pc o Mac, segons el vostre ordinador). Us recomanem la versió 6.06 (Dapper Drake), que s'actualitza automàticament en cas que es desenvolupin millores.

Segon, planxeu l'arxiu que us heu baixat en un CD.

Tercer, engegueu l'ordinador amb el CD a dins. Ubuntu us ajudarà a instal·lar-se. Teniu dubtes? Feu clic aquí. I ja està!

Bé ens acomiadem fins una altra... Què? Com dieu? No voldreu que a sobre us portin el CD d'Ubuntu a casa sense pagar ni un duro, no? Buff... Bé, m'heu convençut. Feu clic aquí, registreu-vos (en anglès), i en unes setmanetes el tindreu.

I hi ha qui segueix pagant. Sembla mentida...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mucho criticar Windows, y no renunciáis a él!

Mucho criticar, mucho criticar y después casi todos con el Windows como sistema operativo!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

No és criticar a Windows. És intentar donar a conèixer els avantatges d'altres sistemes envers Windows

Anònim ha dit...

Sólo hay que mirar los comentarios que está recibiendo Dapper Drake en cualquier blog o foro. Es usable, PC World lo ha premiado y encima te lo llevan a casa. Algo está cambiando.
Por supuesto, no puede competir con los miles de trabajadores de Microsoft que hay detrás de Windows, pero ya nos alejamos de aquellos linux que sólo eran para informáticos.