7/3/11

Digues adéu a Microsoft Office. Benvingut OpenOffice

Encara no coneixes OpenOffice? Es tracta d'una suite ofimàtica gratuïta formada per processador de text, full de càlcul, bases de dades, presentacions, eina de dibuix i notació matemàtica.
OpenOffice disposa de corrector ortogràfic i extensions per afegir funcions noves. A això cal afegir la seva facilitat d'ús.
Et donem diversos motius per jubilar al totpoderós Microsoft Office i usar OpenOffice com a eina ofimàtica.
  • 1. El seu preu: OpenOffice és gratuït i Microsoft Office requereix invertir més de 100 euros en la seva compra, com a mínim.
  • 2. Tenen el mateix: els principals components de Microsoft Office són el processador de textos Word, el full de càlcul Excel i l'eina de presentacions Powerpoint. LibreOffice té els seus equivalents en Writer, Calc i Impress respectivament. L'únic que es troba a faltar en OpenOffice és un client de correu integrat i un bloc de notes com OneNote, però existeixen alternatives lliures i gratuïtes com Thunderbird o Evernote, per exemple.
  • 3. Compatibilitat de formats: Tens centenars de documents creats amb Office i temes no veure'ls en OpenOffice? Actualment, OpenOffice permet obrir i editar tots els formats suportats per Office, incloent els més recents (DOCX, xlsx i pptx).
  • 4. Rendiment: en ordinadors modestos, una eina lleugera és preferible a una altra pesada. En aquest cas, OpenOffice és força més ràpid i consumeix menys recursos que Microsoft Office.
  • 5. Es centra en la funcionalitat i no en l'aparença: el disseny de les últimes edicions de l'Office és molt atractiu visualment, però realment són útils? A més, els menús dinàmics personalitzats oculten funcions o destaquen altres, provocant moltes vegades confusió.
  • 6. Disponibilitat per a tots els sistemes operatius: l'OpenOffice que utilitzeu a Windows, Mac i Linux és idèntic a la versió per a altres plataformes. No és així amb Microsoft Office. Per començar, no hi ha versió per Linux. I en Windows i Mac tenen períodes de desenvolupament i sortides a la llum diferents, amb els problemes que això comporta.
  • 7. Les extensions: igual que passa amb Firefox, OpenOffice pot millorar mitjançant afegits. Hi ha correctors ortogràfics, plantilles, traductors i una infinitat d'extres. Si bé existeixen plugins per a Microsoft Office, no hi ha un lloc on trobar-los tots, tal com passa amb OpenOffice i el seu centre d'extensions. A més, té el seu propi gestor per buscar i descarregar extensions automàticament.