El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

4/7/11

Ja no tens excusa: escriure sense faltes d'ortografia

Només cal fer-se un volt per la xarxa per trobar tot tipus d'atrocitats gramaticals, construccions impossibles i paraules que mai van existir. Afortunadament des de fa temps els correctors gramaticals estan aquí per ajudar-nos a evitar aquest tipus d'accidents i no ferir la vista de qui ens llegeix. Com usar-los? Llegeix-ho a continuació.
  • A Firefox: per utilitzar la correcció ortogràfica en Firefox, primer hauràs de descarregar el paquet d'idiomes corresponent. Des de la pàgina de complements de Firefox és molt fàcil: fes clic a Instal•lar Diccionari per afegir-ho com si fos qualsevol altra extensió. A les opcions de Firefox (Avançat > Navegació) pots marcar l'opció Comprovar l'ortografia mentre s'escriu. En cas contrari hauràs d'activar-ho mitjançant el clic dret en el formulari en el qual estiguis escrivint, seleccionant Comprovar ortografia.
  • A Gmail: Gmail inclou un corrector propi, Fes clic a Comprovar ortografia i ja està. Detectarà l'idioma automàticament, encara que també ho pots triar en una llista desplegable fent clic en la fletxa.
    A OpenOffice: OpenOffice també inclou corrector ortogràfic, ve amb uns quants diccionaris ja instal•lats, però pots trobar molts més per descarregar com a extensions.
    Font d'informació: www.onsoftware.softonic

1 comentari:

Alfons Expósito ha dit...

Talibans ortogràfics power!