El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/6/11

La meitat dels ajuntaments catalans ofereixen serveis interactius als ciutadans

El 45,5% dels ajuntaments catalans ofereixen serveis interactius als ciutadans, mentre que només el 12,7% ho fan a les empreses.
Aquestes dades es desprenen del capítol dedicat a Catalunya de l'informe "La societat de la informació a Espanya 2010" presentat per Telefónica. Pel que fa a l'ús d'Internet, Catalunya supera la mitjana espanyola i es situa prop de l'europea.
  • Llars i ciutadania: Catalunya es situa en els mateixos nivells que les mitjanes d'Europa i Espanya pel que fa a l'equipament TIC en les llars i a l'ús de les TIC entre els individus. El telèfon mòbil i el telèfon fix són els dispositius TIC més populars entre les llars catalanes (94,5% i 86,8% respectivament), mentre que el 72,9% de les llars disposa d'ordinador i el 62,7% disposa de connexió a Internet.
  • Empreses: la majoria d'indicadors de les empreses catalanes es troben per damunt de les mitjanes d'Espanya i Europa. Exemples: Disponibilitat d'ordinadors en l'empresa: 72,4% en les empreses petites i 99,2% en les empreses de 10 o més treballadors.
  • Connexió a Internet: 62,9% en les petites empreses i 98,0% les empreses més grans) o les empreses amb banda ampla (95,6% en les petites empreses i 99,0% en les grans. L'empresa catalana es caracteritza per estar molt bé equipada digitalment i, en canvi, el grau de penetració dels usos de les TIC és, certament, millorable.
  • Sector TIC: l'activitat empresarial TIC de Catalunya es concentra en les activitats de serveis TIC (més de la meitat de les empreses del sector) i el programari (prop d'una tercera part de les empreses).
Des de la perspectiva de la dimensió de les empreses, el sector TIC català està constituït fonamentalment per empreses de dimensió reduïda: més del 80% són empreses que tenen entre 1 i 49 assalariats.
El sector també ha incrementat l'ocupació dels professionals TIC (l'any 2009 van augmentar el 7,2% i es preveuen increments del 9,7% per al 2010, arribant així a 70.000 treballadors). L'empresa TIC presenta un elevat dinamisme innovador en productes i processos (un 80,8% d'empreses TIC han introduït algun tipus d'innovació durant els últims dos anys).
Font d'informació: www.informatiu.locarlet.cat