El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

24/1/08

Aprendre i ensenyar per Internet en només cinc minuts

Teniu alguna habilitat que us agradaria transmetre? Preferiu aprendre les coses de forma visual i seguint un model? Heu de conèixer 5min.com, un portal on es poden trobar, en format de vídeo curt, solucions per a qualsevol cosa, a la vegada que podeu compartir els vostres coneixements.




La lògica de 5min.com és simple: qualsevol solució es pot explicar en cinc minuts, i així ho demostren alguns dels vídeos que podem trobar. Aprendre a fer un pastís de xocolata, conèixer quines són les millors tècniques d’autodefensa utilitzant els genolls, saber com es fa un bon massatge a les espatlles o quines son les claus per reconèixer un melanoma o càncer de pell són només alguns exemples de la gran quantitat d’ajudes i trucs que hi podreu trobar.

A 5min.com, els vídeos estan classificats per categories, que a la vegada es divideixen en subcategories. Hi ha, entre d’altres, vídeos sobre salut, arts, negocis, aliments, esports o animals domèstics. Aquesta videoteca virtual confia que tots els internautes són especialistes en alguna cosa i que ho poden ensenyar als altres.


Això sí, recordeu que la demostració ha de ser tan senzilla i gràfica com sigui possible i que no ha de sobrepassar els cinc minuts.

Potser ja havíeu sentit parlar de quelcom semblant? Nosaltres mateixos us vam comentar, fa uns mesos aquí al bloc, que existia una web on es publiquen vídeos per transmetre coneixements: Sclipo.com.

Just havíem escoltat una conferència del seu fundador, Gregor Gimmy, al debat “La Web 2.0, l’usuari mana”, organitzat per la Fundació Barcelona Digital. Sclipo.com també és una xarxa social per aprendre i ensenyar via vídeo a nivell mundial. L’expert alemany ha trobat la seva oportunitat en l’educació a través de Youtube i ha revolucionat l’educació en línia.


I què? Ja has pensat quina és l’habilitat que penjaràs en un vídeo?
.
No te la quedis per tu, la volem aprendre!


POST DATA:

Al blog de la Casa d'Oficis de noves tecnologies de Sant Feliu trobareu una interessant entrada on es comenten les noves maneres d'aprendre amb Sclipo, 5min.com, Teachertube, Schooltube, Eduvlog ... En definitiva, comunitats d'aprenentatge a Internet o xarxes de contingut audiovisual pedagògic.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant!

Anònim ha dit...

No és tant difícil com sembla, però requereix de superar prejudicis i velles resistències vers les pors amb el tema d'informàtica i ser tolerant vers les possbles pifies!

Anònim ha dit...

la xarxa fa una funcio molt lúdica.límportant es la participacio de tothom.