10/10/11

5 programes ideals per garantir la teva privadesa a la xarxa

Desdel Telecentre volem començar una nova secció que tracta de presentar-vos programes i utilitats enfocades a un determinat tema: la privadesa, per això us presentem algunes utilitats que podem utilitzar diàriament en els nostres ordinadors i que ens ajudaran a comunicar-nos, codificar els nostres arxius, emmagatzemar les nostres contrasenyes, o navegar de forma segura.
  • TrueCrypt: és una de les aplicacions més conegudes a l'hora de codificar els nostres arxius de cara al fet que solament nosaltres o qui vulguem pugui accedir als seus continguts. La seva utilització és realment senzilla, i entre altres coses pot ajudar-nos a codificar els nostres arxius, fer-ho amb una partició o unitat de disc assabenta, o denegar l'accés en cas que s'hagi detectat l'entrada incorrecta de la contrasenya.
  • KeePass: és un gestor de contrasenyes que ens ajudarà a emmagatzemar els nostres passwords de forma segura i senzilla. Amb aquesta aplicació podem guardar totes les nostres contrasenyes en una base de dades que es tancarà i només s'obrirà introduint una clau mestra. És a dir, únicament haurem de recordar una contrasenya per poder accedir a la resta d'elles. A més, permet que ens portem les bases de dades amb nosaltres allà on anem, mantenint-les lluny de perills o de persones alienes.
  • Skype: una de les millors formes de comunicar-nos de manera totalment privada a través d'Internet. La seva versatilitat i el fet que aquesta disponible per a un ampli nombre de plataformes fa ideal i gairebé indispensable que tots tinguem un compte de Skype, des de la qual a més no ens costarà gens parlar amb els nostres contactes, malgrat que ells es trobin en l'altra punta del món.
  • TorChat: es tracta d'un sistema que tracta de proporcionar-nos anonimat a l'hora de connectar-nos a la xarxa a través d'una sèrie d’encaminaments que ens permeten arribar on volem passant per una sèrie de llocs que mai sabran els qui som. Són molts els programes que funcionen amb TOR, i aquí us esmentem unes quantes. La primera d'elles és TorChat, és ideal per xatejar de forma totalment segura i anònima. Es distribueix per a sistemes Windows, Mac i Linux, i la seva utilització es basa en un identificador de 16 caràcters que farà les vegades d'ANEU i que podrem compartir amb els nostres amics per parlar amb ells.
  • Privoxy: és una altra utilitat que es basa en TOR per garantir la nostra privadesa, i que aquesta vegada se centra a oferir-nos un avançat web proxy des del qual podem entre altres coses, controlar els accessos o administrar les cookies.

Font d’infomació: www.bitelia.com

Cap comentari: