El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

3/10/11

Formes de millorar la seguretat amb Android

Han passat alguns mesos des del descobriment de DroidDream, el primer virus a gran escala per Android. Des d'aquest llavors, la seguretat en el sistema operatiu per a mòbils de Google s'ha transformat en un tema candent, sobretot per a les persones conf iades en telèfons en els quals guarden moltíssima informació tant personal com a laboral.
Per això, armem aquesta llista amb alguns consells que segurament els nous usuaris de Android trobaran molt útils.
  • Establir una contrasenya: la forma més efectiva de protegir un dispositiu és mitjançant una contrasenya. Depenent del model de Android que estiguem usant, canvien les opcions per crear una contrasenya, però totes aquestes opcions estan disponibles a través del menú de Configuració en el telèfon. Existeixen variades formes a més de configurar una forma digital en particular per desbloquejar el telèfon, fins i tot, molt útil per si ens roben l'equip. Una vegada que tinguem habilitada la seguretat de la pantalla, podrem avançar amb la resta de les funcionalitats de seguretat.
  • Encriptar les contrasenyes: encara que és millor no guardar les contrasenyes en els telèfons, de vegades es torna inevitable. Si tenim una contrasenya mestra per a tots els nostres serveis, no la guardem en el telèfon, és una bogeria. Però en cas que no tinguem opció, una bona manera de protegir-nos és a través de l'encriptat de les contrasenyes. A més, també es recomana esborrar les contrasenyes que hàgim ingressat en el navegador per així poder tenir un major control de les mateixes. Això es pot realitzar a través de les configuracions de seguretat del navegador de Android.
  • Llegir acuradament les comandes de les aplicacions: probablement tindrem instal·lades moltes aplicacions en el nostre telèfon. La gran majoria de les persones, per confiança, no llegeix la llista d'informacions que podrà accedir l'aplicació en el moment de descarregar-se. Això és fonamental, perquè si bé podem estar descarregant una aplicació legítima, en qualsevol moment pot veure's compromesa i qualsevol estrany pot tenir accés a les nostres dades mòbils.
  • Revisar els comentaris de la comunitat: l'Android Market té molts problemes de seguretat en les aplicacions, però també té una nombrosa comunitat dedicada a provar les mateixes i comentar en el lloc sobre quins són les millors i quins no valen la pena. També hi ha nodrits comentaris sobre la seguretat, i si abans de descarregar una aplicació no volem llegir la llista de permisos, podem llegir llavors els comentaris sobre l'aplicació que hagin deixat altres usuaris que sí l'hagin provat.
  • Instal·lar una aplicació de seguretat: en el Market existeixen algunes aplicacions que serveixen per augmentar la seguretat del telèfon. Hi ha diverses, però recomano altament la meva favorita, Droidhunter, perquè té una dinàmica molt similar als antivirus d'escriptori. El que fa Droidhunter és funcionar com un antivirus dins del telèfon, manejant les interrupcions, alertes, deteccions, i serveis online actius.
  • Descàrrega solament aplicacions del Market: existeixen diversos llocs des d'on es poden descarregar aplicacions per Android. Però per poder garantir la seguretat de l'equip és millor que descarreguem sempre del Market.
  • Cuida les teves operacions en WiFi: El WiFi en Android funciona de la mateixa manera que funciona en la computadora; no sabem qui està tenint accés a les dades que estem intercanviant amb la xarxa. Per això és fonamental tenir un antivirus instal·lat, però a més és recomanable que no accedim a llocs que requereixin informació com a contrasenyes o dades personals, com pot ser serveis de home banking.
  • Fes un backup de la teva informació: Fer un backup en Android és simple, i mai està de més tenir la informació emmagatzemada en un lloc alternatiu. Amb que això es realitzi amb una freqüència de dues setmanes a un mes està més que bé, per no haver de preocupar-nos de forma diària sobre això. Si arribem a perdre el telèfon, ser víctimes d'un robatori o trobar la nostra informació personal compromesa, tenir un backup és la solució.

Font d’informació: www.bitelia.com