6/10/11

Què fer amb el PC (o peces antigues) que no vols

Què pots fer amb tots aquests components informàtics que se t'han quedat desfasats?
Et algunes idees (econòmiques i ecològiques) de com desfer-te d'ells:
  • Ven-los: Si has estat capaç de mantenir en la teva possessió uns components tan antics, és molt probable que altres persones també. És probable que alguns estiguin buscant peces i accessoris que ja no es fabriquen... però que tu tens en l'armari ocupant lloc. Una recerca ràpida en eBay, Mercadolibre, Segundamano o altres llocs similars et llançarà llum sobre l'assumpte. Qui sap, el mateix fins a aconsegueixes vendre algun component per més del que et va costar!
  • Dóna-ls: aquests components o ordinadors segueixen funcionant? Llavors poden ser d'utilitat per a algunes associacions i ONG. Les opcions al teu abast són diverses, és recomanable que busquis associacions a prop de la teva localitat, escoles, residències d'ancians i associacions de tot tipus són uns bons candidats als quals presentar les teves despulles digitals, que podran ser d'utilitat a altres persones. Si vius a Espanya, la Fundació Bip Bip, Informàtica Oberta i Enginyeries Sense Fronteres són algunes de les teves opcions.
  • Recicla'ls: no has aconseguit vendre ni donar els teus equips o accessoris antics? Llavors potser vulguis desfer-te d'ells d'una vegada per sempre, però no t'apressis a tirar-ho al carro de les escombraries, sense més. Diversos components presents en ordinadors (bateries, etc) són molt contaminants, per la qual cosa has de desfer-te d'ells com cal. Hi ha Punts Verd de reciclatge on portar tot tipus de components electrònics perquè siguin tractats, reciclats i/o eliminats correctament. Però on està el més proper? Aquest cercador de la pàgina de l'OCU t'ajuda a trobar-los.
  • Aprèn amb ells: per què no passar una estona explorant com són per dins? "Trastejar" amb aparells vells és amb freqüència entretingut i molt didàctic. No desmuntis bateries o objectes similars que puguin contenir productes químics perillosos, i comprova sempre que no estigui endollat al corrent.
  • Converteix-los en art: amb inspiració i imaginació suficient, qualsevol objecte es pot convertir en una obra d'art, i això inclou multitud de components informàtics. Tens el dia creatiu? Llavors converteix mòduls vells de RAM en un clauer, converteix ancestrals discos de 5¼ en fonguis para CD o penja una placa basi en la paret del teu saló.

Font d’informació: www.onsoftware.softonic.com