14/2/07

Aquesta va de bruixes...

Segur que tots i totes heu sentit a parlar alguna vegada de la cacera de bruixes que va tenir lloc a Europa (Catalunya inclosa) durant els segles XV, XVI i XVII . Sense anar més lluny, aquí mateix, a Sant Feliu de Llobregat es va produir el 1578 el judici a Blanca Bardiera, una dona d’origen occità (sud de França) que va ser acusada per bruixeria i finalment va ser posada en llibertat sense càrrecs.

Però la història de Blanca Bardiera no va ser un cas aïllat, ja que a nivell europeu va acabar amb la ingent quantitat de 110.000 processats i més de 60.000 execucions. Per aquests motius i molts més, que al Museu d’Història de Catalunya (Barcelona) s’ha preparat una exposició amb el nom “ Per bruixa i metzinera. La cacera de Bruixes a Catalunya”. Que dura des del 25 de Gener al 27 de Maig on es presenta tota la història i desenvolupament de la cacera de bruixes que es va dur a terme a Catalunya.

En motiu d’aquesta exposició el Programa de la Dona de l'Ajuntament ha organitzat una sortida conjunta, des de l’estació de Sant Feliu de Llobregat a les 8’45 el proper dia 20 de Març.

Les inscripcions estan obertes a Can Ricart ( de 9 a 14 hores) fins el 13 de Març. També recordar que el preu d’entrada al museu es de 2,40€, comptem amb la vostra assistència!!!!!