12/2/07

Enganxats a la tecnologia? Addictes a Internet ??? Tecnoestrés?


Crea dependència aquesta era digital ?

Fa uns dies es va publicar al portal web ciutadà de Sant Feliu, "Xarxa Ciutadana", un article publicat a la Vanguardia sobre l'addició a la tecnologia.

Aquesta informació de la Maite Gutiérrez portava per títol: "La tecnoadicción despunta en España y los psicólogos advierten contra el gusto por lo nuevo cuando empieza a ser obsesivo y desequilibra otros aspectos de la vida, desde la economía hasta el trabajo o la relación con otras personas".

Aquí podeu trobar l'article.

Des de mitjans l'any passat ja existeix una clínica a Amsterdam que tracta addictes als videojocs i a les noves tecnologies. La persona més jove amb tractament té 6 anys.

El programa que s'ha de seguir inclou meditació al matí, exercici físic i àmplies sessions en grups de conversa i conferències de seguiment obligatori a la tarda.

Tenim tecnoaddictes al Telecentre?!? Vosaltes que en penseu?

En tot cas els experts com Álex Rovira ens diuen que els criteris d'ús de la tecnologia s'han de basar en el sentit comú.

Com?

* Limitant els temps de navegació, de utilització del mòbil o e-mail.

* Establint alguna dia a la setmana sense el protagonisme de la tecnologia.

* Racionalitzant la utilització de les noves tecnologies a qüestions necessàries.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Seria ideal que poguessim racionalitzar el temps que destinem a navegar per internet, però sembla bastant complicat.

Una posible opció seria tenir uns millors cercadors que facilitin la recerca i q ens permetin ajustar-nos a allò que veritablement estem buscant