18/7/11

El ‘malware’ augmenta a la xarxa segons un estudi de Cisco

Un recent informe de la companyia Cisco desvetlla que l'activitat de malware a la web es va incrementar un 46% durant el període analitzat, passant de les 72.300 infeccions registrades al gener a més de 105.500 en el mes de març.
Un dels aspectes més destacats en l'informe és el creixement d'infeccions a través de webmail que frega el 400%. La majoria del programari maliciós per webmail s'ha registrat en Yahoo (45 %), seguit de Live/Hotmail (25 %), AOL (3 %) i Gmail (2 %), mentre altres serveis acumulen el 26 % d'infeccions web.
L'informe de Cisco també destaca l'avanç de el “likejacking”, que força a usuaris de Facebook a sumar-se a el “M'agrada” d'una pàgina web. Aquest mecanisme, que per exemple suggereix punxar en un enllaç per saber qui ha estat veient el nostre perfil, acaba creant un link a una pàgina de seguiment en el mur de l'usuari de Facebook, exposant així als amics a una potencial infecció en forma de cuc que sovint ve acompanyada de tecnologia phishing. L'objectiu final consisteix a sol·licitar el nom d'usuari i la contrasenya de l'usuari de Facebook.

Font d'informació: www.masdigital.elperiodico.com