4/7/11

Ja no tens excusa: escriure sense faltes d'ortografia

Només cal fer-se un volt per la xarxa per trobar tot tipus d'atrocitats gramaticals, construccions impossibles i paraules que mai van existir. Afortunadament des de fa temps els correctors gramaticals estan aquí per ajudar-nos a evitar aquest tipus d'accidents i no ferir la vista de qui ens llegeix. Com usar-los? Llegeix-ho a continuació.
  • A Firefox: per utilitzar la correcció ortogràfica en Firefox, primer hauràs de descarregar el paquet d'idiomes corresponent. Des de la pàgina de complements de Firefox és molt fàcil: fes clic a Instal•lar Diccionari per afegir-ho com si fos qualsevol altra extensió. A les opcions de Firefox (Avançat > Navegació) pots marcar l'opció Comprovar l'ortografia mentre s'escriu. En cas contrari hauràs d'activar-ho mitjançant el clic dret en el formulari en el qual estiguis escrivint, seleccionant Comprovar ortografia.
  • A Gmail: Gmail inclou un corrector propi, Fes clic a Comprovar ortografia i ja està. Detectarà l'idioma automàticament, encara que també ho pots triar en una llista desplegable fent clic en la fletxa.
    A OpenOffice: OpenOffice també inclou corrector ortogràfic, ve amb uns quants diccionaris ja instal•lats, però pots trobar molts més per descarregar com a extensions.
    Font d'informació: www.onsoftware.softonic

1 comentari:

Alfons Expósito ha dit...

Talibans ortogràfics power!