El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

20/7/11

Guia per iniciar-te en Google+

Fer servir Google Plus és molt senzill. Hi ha alguns consells que es poden fer per a millorar l’experiència, i ens permeten ser més productius. Amb aquests senzilles eines, podrem treure-li un millor partit.

· Ajusta les notificacions que envia Google+ al teu correu.

Això és completament necessari a no ser que vulguis omplir la teva bústia amb totes les coses que van succeint a Google+. Per defecte, tot el que facis es plasmarà al teu correu. Has d’anar a les opcions i configuració de Google+ i desactivar totes les notificacions que creguis convenient.

· Revisa, entén i edita la configuració de privacitat.

Un altre aspecte fonamental que cal mirar detingudament. És important que revisis molt bé com està la teva configuració de privacitat, al ser una xarxa de Google, tot el que escriguis estarà molt bé indexat, i probablement col·loquis dades personals de forma pública. Aquí pots veure quina informació veuran persones dels teus diferents cercles, a l’hora d’observar el teu perfil.

· Comprendre com funcionen els cercles.

La part més important per a comprendre com funciona Google+ és entendre la filosofia dels Cercles. Llegeix tota l’ajuda al respecte per a què no tinguis cap dubte. Els cercles de Google+ és la forma com organitzes els teus contactes, és un forma totalment nova d’entendre les teves relacions virtuals. Encara que hi ha alguns cercles per defecte, pots crear tots els que vulguis o modificar els preexistents.

· Afegir persones als teus cercles des de qualsevol lloc.

Una de les formes més senzilles es col·locant el ratolí a sobre del nom d’una persona, en un parell de segons apareixerà una petita finestra que et dirà si ja tens a aquesta persona en algun cercle, i també et donarà l’opció d’eliminar-lo d’aquell cercle o d’afegir-li a un altre.

· Com esborrar comentaris en els posts que escrius a Google+.

Encara que a primer cop d’ull no aparegui com, pots esborrar comentaris d’una forma molt senzilla. És molt fàcil. Cal activar l’opció de desactivar comentaris al menú d’opcions a la dreta de la publicació

· Llegeix més ràpid amb dreceres de teclat.

Utilitzant les lletres j i k pots baixar i pujar entre cada post de la pàgina. Introduint @ o + pots fer mencions a altres usuaris.

· Les opcions més importants d’un post es troben a la fletxa del costat superior dret.

Per editar els teus post, canviar la configuració de compartir, esborrar comentaris, silenciar un post, trobar l’enllaç a un post o reportar-lo com a inapropiat. Tot això és pot fer amb un clic en aquesta petita icona.

· Es pot donar un petit format als teus texts.

Per a negreta fer servir la paraules o paraules entre asteriscs. Per a cursiva fas servir el guió inferior i per a ratllar el guió.

· Pots fer menció a persones que no estan als teus cercles.

Primer tens que buscar el seu perfil i copiar la adreça URL (ex: plus.googgle.com/ o tens que buscar el seu perfil i copiar la URL (ex: plus.google.com/ 114981222749395004015) i treure la part de “https://plus.google.com/” i col·locar en el seu lloc el símbol “+” així: “+114981222749395004016”

· Edita les fotos que pugis.

Encara que de moment l’edició és molt senzilla, pots millorar les teves fotos i donar-li algun efecte. Per això tens que anar a la pàgina de fotos, editar foto. Aquí podràs jugar una mica amb les fotos que tinguis, i fer-li uns petits canvis per a millorar el resultat.