El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

29/7/11

Aprovat l'estàndard per la 'super wifi'

La cartera de 900 estàndards de l'associació IEEE s'ha incrementat avui amb un nou, el IEEE 802.22 que permet desplegar xarxes sense fils amb una cobertura de 100 quilòmetres i velocitats de 22 Mbps. Se li coneix com super wifi i permetrà donar cobertura de Xarxa en zones, com les rurals, on la infraestructura habitual no arriba.
Com expliquen en Bandanacha, les xarxes operaran sota el model de punt-a-multipunt, on diversos equips d'usuari final es connectaran directament amb l'estació basi que determinarà qui accedeix al mitjà a cada moment.
El senyal no interfereix en la de televisió ja que aprofita els anomenats espais blancs que no ocupen el senyal televisiu.
En el comunicat de l'associació es destaca l'ocupació de capacitats de la trucada radio cognitiva, un sistema de comunicació sense fils capaç d'emetre, rebre i comunicar-se amb els seus iguals alhora sense provocar interferències, perquè aprofita els buits en l'espectre.
Així, en la banda destinada a la televisió, per exemple, operarien serveis telefònics usant els buits espectrals. Mentre l'assignació fixa impedeix que els canals poc o gens usats, però assignats a serveis concrets, puguin ser reutilitzats per uns altres, amb la ràdio cognitiva és possible reutilitzar un canal per més d'un servei.
Font d'informació: www.elpais.com