El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

6/7/11

Portàtils i mòbils que es recarreguen en teclejar: la bateria eterna



Científics proposen que l'energia que provoquem en escriure en un teclat
es converteixi en la font d'alimentació del dispositiu


La mobilitat és la tendència i l'autonomia, la clau. El món de possibilitats que han obert els dispositius portàtils amb la seva connexió a internet ubiqua és gairebé tan gran com a nostra dependència d'un endoll. Una bateria eterna sona tan ben que sembla ciència ficció.

Els investigadors es debanen els sessos per aconseguir que els dispositius augmentin la durada de la bateria. I per descomptat sembla que convertir el principal ús d'un “gadget” en energia és l'opció més intel·ligent. Recentment apareixia un projecte que pretén convertir la vibració sonora de la veu en energia pels smartphones' i ara són les tecles de qualsevol dispositiu les que podrien recarregar la bateria.

La piezoelectricitat és una qualitat d'alguns materials que adquireixen una càrrega elèctrica quan són sotmesos a tensions mecàniques. Investigadors australians del Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) volen aprofitar-la per produir energia.
La piezoelectricitat va ser descoberta al segle XIX i s'ha observat principalment en materials com a cristalls. No obstant això, la qual cosa és relativament nou és que aquesta qualitat aparegui en fines pel·lícules que podrien anar sota el teclat d'un ordinador.