El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

8/1/10

CDlibre.org, el teu disc amb programes lliures


Visita cdlibre.org


Com possiblement ja sabreu, les llicències lliures fan que el coneixement pugui viatjar sense límits. Freqüentment es parla de que el programari lliure el manté la comunitat, la comunitat ajuda a distribuir-lo, la comunitat per aquí, la comunitat per allà. Però... qui és la comunitat?

Imatge: Flickr.com sota llicència CC (Galeria de Tomotaka)

Són potser una colla de Geeks? Són japonesos o americans? Tots tenen ulleres i mai no surten de la seva habitació?

NOOO!!! La comunitat ets Tu! I sóc Jo, i ella, i tot el que vulgui aprofitar-se'n i, per què no, contribuir.

Això és el que devia pensar el Bartolomé Sintes, "profe" d'un institut de secundària de València quan va crear CDlibre.org, un web des d'on podeu descarregar programari lliure i actualitzat de tota mena. No només podeu accedir al repositori de programes, sinó que podeu baixar-vos directament una sèrie de CD's i DVD's temàtics, amb tot de programes:educació, jocs, ofimàtica, programació, aplicacions en català/valencià, etc...

I com puc descarregar un CD o un DVD? Em sortirà el disc per la pantalla? Segurament no ;-)

El que realment descarregues és una imatge del disc (.iso). Un cop la tinguis descarregada, i amb el teu programa de gravació de discs, hauràs d'escollir la opció "gravar disc des d'una imatge", i fer les còpies que vulguis, per tu i els teus amics!

Si voleu descarregar programari del web, heu de saber que el primer dilluns de cada mes en Bartolomé s'encarrega de tenir enllestides les actualitzacions de tots els programes, així que sempre descarregareu l'última versió. I si voleu estar al corrent de les novetats, sempre us podeu subscriure al butlletí de CDlibre.org.

I per què fa això, el Bartolomé? Ell mateix ho explica a la secció "Preguntes Més Freqüents" del web.