El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

13/1/10

L'Oficina Virtual de Tràmits (OVT)

L'Oficina Virtual de Tràmits és un portal que agrupa més de 1.000 tràmits que els ciutadans i les empreses poden fer a través de la Generalitat. Amb aquest nou lloc web s'aconsegueix agrupar els diferents tràmits de la Generalitat que estaven dispersos en diversos webs i plataformes.


Actualment, d'aquests 1.000 tràmits se'n poden executar de manera total des del portal 160, xifra que anirà creixent per poder apostar per una major agilització dels tràmits administratius que a vegades resulten tan feixucs.

L'Oficina Virtual de Tràmits s'estructura en dos àrees principals:
  • ciutadania: en aquesta àrea el ciutadà es por identificar mitjançant el DNI electrònic, l'idCAT o el certificat de la Fábrica Nacional de Moneda i Timbre. Alguns dels tràmits que es poden fer en línia són les sol·licituds del títol de família nombrosa, de la reducció del cànon de l'aigua o de la cèdula d'habitabilitat, així com la inscripció a determinades proves educatives per a l'obtenció dels títols corresponents.
  • empreses: Amb aquesta àrea s'ha volgut millorar la competitivitat de les empreses catalanes i la comunicació entre Administració i empresa. Pel que fa als tràmits que poden realitzar les empreses d'entre d'altres trobem l'avís previ d'obres, la comunicació d'accidents de treball amb baixa mèdica o la subscripció als avisos de noves licitacions de projectes de l'Administració Pública.

L'OVT respon a la necessitat de simplificar i agilitzar els tràmits administratius per fer-los més accessibles, personalitzats, transparents i ràpids.