El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

16/11/07

Bordergames

Dimecres vam tenir al Casal de Joves, dintre de les II Jornades de Participació, un noi del Col·lectiu la Fiambrera Obrera, que ens va parlar de Bordergames, que és un programa de creació de videojocs.

Aquest programa permet que un grup de joves puguin crear el seu propi videojoc, incorporant personatges i situacions que es corresponen amb vivències i experiències pròpies.



Bordergames-Lavapiés

El ponent s'havia encarregat del taller que es va fer al barri madrileny de Lavapiés, amb uns nois marroquins, en un centre de menors.

En aquest taller de creació del videojoc, l'escenari que van escollir els nois va ser la plaça de Lavapiés. La situació era que un noi surt del metro i es troba amb un policia i que li demana els papers. Després el noi es troba amb un constructor i comença un diàleg per tal de demanar feina, que no li dona perquè el noi no té papers. Més tard, el noi es troba amb un "camell" li vol donar feina venent "xocolata".



Els joves fan la creació del guió, les fotografies i el tractament amb Photoshop, la programació i els escenaris 3D.

Posteriorment aquest joc ha servit com a sensibilització per als jugadors que es qüestionen què passa quan un policia et demana els papers i no en tens? Per què fan servir menors per vendre drogues?

Després s'han fet altres videojocs a Berlín (amb nois i noies d'un barri de majoria turca), a Gijón, Figueres i Raval (Associació de Joves Teb)
http://teb.ravalnet.org/

També és fa una crítica als videojocs actuals, cars, xenòfobs, sexistes. Bordergames és totalment programari lliure. El videojoc de Lavapiés es pot descarregar de la seva pàgina web:

http://www.bordergames.org/

L'objectiu ara és crear una xarxa a Internet i poder jugar des de diferents zones geogràfiques.