14/11/07

VIDEOJOCS: De l'entreteniment a l'addicció

Al número 60 (setembre-octubre 2007) de la revista municipal de l'Ajuntament de Barcelona "Barcelona educació" comenten un tema força interessant.
.

.

VIDEOJOCS, de l’entreteniment a l’adicció:
.

"Hàbits, interessos i gustos al voltant dels videojocs".
.

A FONS. "Poden educar els videojocs?"
.

Pàgines 12/13/14:
.

.

L'enfocament de Tere Vida, especialista en joc, educació i noves tecnologies, aporta coneixement a aquesta qüestió ja que ens apropa al món dels videojocs i ens convida a compartir algunes reflexions i conclusions de la seva experiència.
.

La Tere desenvolupa la seva activitat a "Marinva joc i educació", on crea i gestiona projectes interactius i multimèdia per a infants i joves. També és col·laboradora del Laboratori de Mitjans interactius de Comunicació Audiovisual de la UB.
.


. ENLLAÇOS D'INTERÈS:
.
http://www.marinva.es/
http://www.futurelab.org.uk/
http://www.henryjenkings.org/
http://www.ludology.org/
http://www.aprendeyjuegaconea.com/


.
.
JOCS RECOMANATS:

.
Orisinal: http://www.orisinal.com/
GameLab: http://www.gamelab.com/
Food Force: http://www.food-force.com/
Stop Disasters: http://www.stopdisastersgame.org/
Darfur is dying: http://www.darfurisdying.com/

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Sant feliu Online!!

Sóc la Tere Vida ;)

Em fa molta ilusió que us hagi interessat l'article.

Estic a la vostra disposició per si necessiteu res relacionat amb el meu àmbit de treball :)

Fins aviat i sort amb el blog!!

Anònim ha dit...

http://barrapunto.com/articles/09/02/12/1558219.shtml


"La Unión Europea llega a la conclusión de que los videojuegos son positivos"


La Unión Europea ha llegado a la conclusión de que, en general, el uso de videojuegos es beneficioso, según un informe publicado ayer. Al contrario de la postura mantenida por algunos sectores sociales, no se ha encontrado relación entre los videojuegos y comportamientos negativos en menores, como una mayor agresividad o comportamientos violentos, y sí que se ha hallado en ellos un montón de efectos beneficiosos, como el fomento de la creatividad o la cooperación. "Los videojuegos, en la mayoría de los casos, no son peligrosos y pueden contribuir al desarrollo de habilidades importantes", según palabras de Toine Manders. "Los videojuegos pueden estimular el aprendizaje de cosas como pensamiento estratégico, creatividad, cooperación y pensamiento innovador, que son habilidades importantes para la sociedad de la información" y los colegios deberían usarlos con propósitos educativos. A pesar de las conclusiones positivas, el comité afirma que "no todos los juegos son apropiados para todas las edades, y no se puede excluir la posibilidad de efectos dañinos".