El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/11/07

EL CERCATERM

EL TERMCAT (centre de terminologia) és l’organisme que s’encarrega de coordinar les activitats terminològiques per tal de garantir la qualitat i la disponibilitat de recursos i mètodes de treball als sectors públics i privats i impulsar la participació i la implicació de la societat en totes les seves activitats per a promoure, en un escenari multilingüe, el desenvolupament de la terminologia en llengua catalana i contribuir al progrés general d’aquesta llengua en tots els àmbits socials.
Podem visitar-ho a www.termcat.cat


Des de Termcat, s’ha posat al servei dels usuaris una nova eina, el CERCATERM. Aquesta eina de la xarxa ens permet fer consultes terminològiques en català, castellà, francès i anglès en base a diferents àmbits d’especialitat, com per exemple: pesca i ramaderia, construcció informàtica i noves tecnologies, termes legals.... Així, d’aquesta manera podem saber com es diu en català un terme provinent de l’anglès, castellà o francès de manera ràpida i automàtica, oferint-nos també la possibilitat de veure quins sinònims te i la seva pròpia definició.

Per tal d’utilitzar el cercaterm haurem d’entrar a la pàgina web de TERMCAT i un cop dins, entrar al CERCATERM.


A mode d’exemple hem provat de buscar la paraula wi-fi que avui en dia està tant de moda, i aquest ha estat el resultat:


ca xarxa local sense fil Wi-Fi, f
ca xarxa Wi-Fi, f

es red inalámbrica Wi-Fi fi
es red Wi-Fi

fr réseau local sans fil Wi-Fi
fr réseau radio Wi-Fi
r réseau sans fil Wi-F
fr réseau Wi-Fi

en Wi-Fi en Wi-Fi wireless local area network
en Wi-Fi network en Wi-Fi WLAN
en Wi-Fi wireless LAN

Definicions
ca: Xarxa local sense fil que funciona segons la norma Wi-Fi, que permet transmetre dades a una velocitat teòrica d'11 megabits per segon i que utilitza una banda de freqüències situada al voltant de 2,4 gigahertz.

Notes
ca: La forma Wi-Fi correspon en anglès a wireless fidelity, segons el model Hi-Fi (high fidelity).