El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

12/1/10

Youtube, Vimeo, BlipTV, Metacafe, Dailymotion…




Si alguna cosa podem afirmar del cert és que: "a més oferta, més dubtes". I si l'oferta és similar llavors estem perduts.

Des de que a l'any 2005 neixen les primeres plataformes d'allotjament i distribució de vídeos a Internet, surgeixen els dubtes. Youtube, Blip.tv, Dailymotion, Vimeo i un llarg etcètera de noms comencen a inundar la xarxa amb els seus players, i els internautes comencen a dubtar sobre on és millor pujar el vídeo.

No només es tracta de quina plataforma dóna més qualitat a la imatge, els internautes també tenen en compte el disseny del canal i les variacions que aquest pot oferir, l'organització que es pot fer dels vídeos emmagatzemats mitjançant llistes de reproducció, la gestió de privacitat que es pots aplicar, la velocitat de pujada i la quantitat de gent que pot arribar a veure els vídeos. I és per tot això que si busquem una mica per Internet podem trobar molts post que ens parlen sobre les avantatges i desavantatges de fer servir una o altra plataforma.

Després d'haver fet una recerca per la xarxa hem trobat que hi ha diversos punts en els que tothom coincideix:
  • Youtube: és la plataforma més utilitzada pels usuaris, això fa que destaqui per la gran difusió que pot fer dels vídeos. Però, per contra imposa una sèrie de límits com que els vídeos no poden passar dels 10 minuts, ni dels 2Gb de pes.
  • BlipTV: la qualitat és molt bona i no té límit de pujada. És una plataforma, però, molt enfocada al mercat nord-americà.
  • Vimeo: té una molt bona qualitat d'imatge ofereix HD a 1080p. De fet, aquesta va ser una de les primeres plataformes que va apostar pel format d'alta definició. Tot i que actualment tothom hi te cabuda, tant Vimeo com Bliptv són plataformes que es van idear pensant en creadors i professionals de continguts audiovisuals.
Si heu estat usuaris d'algunes d'aquestes plataformes o d'altres com Metacafe, Break, Revver,… sabreu que cadascuna d'elles te coses bones i no tan bones, no hi ha una millor que una altra.

Així doncs, si realment hem pogut constatar que no hi ha una millor que una altra, en tots els aspectes que ens interessen, la següent pregunta que ens fem és: per què escollir una?

La resposta que més d'un pot estar pensant és el costós, a nivell de temps, que pot resultar penjar el mateix vídeo a diferents plataformes. Però, i si existís una eina que permetés pujar un sol cop el vídeo i el distribuís per les diferents plataformes que s'escollissin?

Doncs aquesta eina existeix i es diu TUBEMOGUL.


Tubemogul és una eina gratuïta que permet als usuaris carregar vídeos des d'un sol punt a diversos serveis com Youtube, Vimeo, MySpace, Viddler,… A més, Tubemogul disposa d'una opció que mostra a l'usuari estadístiques amb dades comparatives i registre de visites dels vídeos pujats a les diferents plataformes.


Així doncs, ja sabeu. A partir d'ara podreu difondre els vostres vídeos sense perdre temps.