28/6/11

Com comprovar automàticament la nostra privacitat a Facebook

Seguim intentant ajudar-vos una mica amb els temes de privacitat de Facebook.
Tant si estem d'acord amb el fundador i CEO de Facebook Mark Zuckerberg respecte a la seva afirmació de que l'era de la privacitat s'ha acabat com si no, probablement tots estem d'acord en una cosa: les opcions de privacitat de Facebook no són fàcils de desxifrar.

Si no tenim clar si estem suficientment protegits en el que compartim a Facebook, ReclaimPrivacy.org té un bookmarklet que ens ajudarà a ser tant privats com desitjem.


Escaner de privacidad en Facebook - ReadWriteWeb-es


El bookmarklet (que bàsicament es un fragment de javascript que s'executa des de la barra del nostre navegador) examina les nostres opcions de privacitat a Facebook en diverses àrees. Examina la informació personal, la informació de contactes, amics, etiquetes i les connexions, aplicacions conegudes que filtren informació personal i si els nostres amics poden o no la nostra informació accidentalment. També comprova si estem compartint actualment o no informació mitjançant el què explicàvem amb l'anterior post de les etiquetes automàtiques .

El lloc i el bookmarklet són obra del tècnic de software Matt Pizzimenti, i són de codi obert i estan allotjats a github. Segons el lloc Web, ReclaimPrivacy.org "mai veurà les nostres dades de Facebook" i "mai compartirà la nostra informació personal". L'escàner funciona totalment en el costat de l'usuari del client de navegador.

Per executar el bookmarklet i veure quin nivell de privacitat tenim configurada a Facebook, no tenim més que seguir aquestes indicacions:

  1. Afegir a marcadors del nostre navegador el següent enllaç: Scan for Privacy
  2. Iniciar sessió a Facebook.com i fer click al marcador que hem afegit.
  3. Veurem una sèrie d’escàners de privacitat que inspeccionen la nostra configuració de privacitat i ens adverteix sobre opcions que poden estar definides com a públiques sense que ho esperem