El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/6/11

Ja tenim aquí el Firefox 5

Només han passat tres mesos des del llançament del Firefox 4 i ja està disponible el Firefox 5. Això s’enmarca en la nova política de llançament de versions, que preveu publicar actualitzacions més sovint. Tant del Firefox com del Thunderbird i el SeaMonkey.
El que podem trobar de nou al Firefox 5 és el següent:
  • En tancar una pestanya, les altres no es redimensionen fins que no apartem el ratolí de la barra de pestanyes. Això fa més senzilla la tasca de tancar diverses pestanyes. Això també s’aplica en el mode de visualització del Panorama.
  • El format webm ara està associat al Firefox, de manera que si al disc dur tenim un vídeo en aquest format però no tenim instal·lat cap reproductor de vídeo compatible, el podrem reproduir amb el Firefox.
  • L’opció per demanar als llocs webs que no ens segueixin s’ha mogut a Privadesa.
  • El Firefox ja és compatible amb les animacions CSS. Malgrat que a primera vista això no afecti directament als usuaris, és una gran novetat perquè en un futur segurament serà una característica molt utilitzada. A dia d’avui només els navegadors basat en el Webkit (Chrome i Safari) permetien utilitzar animacions CSS.
  • Per millorar la privadesa, els llocs web que visitem no podran saber en quin idioma tenim la interfície del Firefox. En principi, un lloc web n’hauria de tenir prou amb saber en quin idioma volem rebre els continguts, cosa que es pot configurar des de Preferències, Contingut i Llengües.
  • Millorat el desplaçament (scroll) a través de la pàgina.
  • I moltes altres millores en el rendiment, la compatibilitat amb estàndards, el corrector ortogràfic, la velocitat…