29/6/11

Unportal: el web que revela els estudis amb més sortides laborals

Entre un 15% i un 20% dels estudiants que ingressen a les universitats públiques catalanes abandonen els estudis durant el primer curs. La majoria opta per intentar matricular-se en una nova titulació després d'haver donat per perdut un any acadèmic pagat.
La incorporació del sistema universitari espanyol a l'espai europeu d'educació superior ha comportat la desaparició del catàleg de títols universitaris, de manera que ha canviat fins i tot la forma d'ensenyar i avaluar, introduint un factor de complexitat afegit en l'accés a l'educació superior. I llavors neix unportal: l'únic web que permet fer comparacions entre els més de 450 estudis universitaris de grau que s'impartiràn a Catalunya el pròxim curs.
  • TRANSPARÈNCIA: tot hi que les universitats i l'Administració disposen d'aquestes dades, es resisteixen a fer-los públics. Unportal va néixer amb la voluntat de difondre aquesta i d'altres informacions entre els estudiants de batxillerat i les seves famílies que fins el proper 5 de juliol, fan la preinscripció universitària i precisen d'una guia per no extraviar-se en el laberint de propostes que se'ls ofereixen, des de les assignatures que formen part del pla d'estudis fins a la qualificació del professorat, passant per les possibilitats de cursar un període dels estudis a l'estranger i el ventall de serveis i equipaments disponibles
  • LA SELECTIVITAT, DETALLADAMENT: pot consultar-se en obert tot tipus d'informació sobre la prova de selectivitat, els resultats de l'última edició dels exàmens o els detalls de l'organització de la prova que se celebra a Catalunya, durant tres dies, a partir de matí. És possible, igualment, assessorar-se sobre les qüestions que no cal perdre de vista a l'hora d'enfrontar-se al procés d'elecció d'estudis universitaris.
  • CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR: Unportal ha incorporat a la seva oferta la relació de cicles formatius de grau superior que s'imparteix a Catalunya.
És possible donar amb un cicle formatiu utilitzant un sistema de recerca geogràfica a través del mapa de Catalunya que inclou la totalitat de centres educatius públics i privats que programen la FP superior.
Font d'informació: www.elperiodico.com