El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

7/6/11

M'han robat el portàtil i ara què faig?


Malauradament molts de nosaltres ens hem pogut trobar en què ja sigui a casa, a la universitat, a una biblioteca pública o a una distracció al bar algú ens ha robat el nostre ordinador. Fins ara les eines que teníem al nostre abast per poder intentar recuperar no donaven massa fruits.

En aquests últims mesos, ens ha arribat els casos de dos nois, que gràcies a la instal·lació d'un determinat software en el seu ordinador l'han pogut recuperar. Són els casos de Hidden y Prey. Les 2 aplicacions tenen un funcionament bastant similar. Aquests software no només permeten fer un rastreig de la localització del dispositiu electrònic, sinó que també permet fer captures de pantalla de les tasques que l'usuari està fent en aquell moment i fins i tot utiliza la camara integrada per a obtenir imatges de la seva cara.

El 21 de març, a Joshua Kaufman li van robar el seu ordinador. Recordava que havia instal·lat una aplicació que li permetria control·lar què es feia amb el seu ordinador. Amb les dades que va anar obtenint va crear un blog on ho anava publicant. Finalment, el 31 de maig, la policia ha recuperat el portatil i ha detingut a la persona que li havia près el portatil.

El cas de Sean Power encara és més curiós. És un canadenc que en un viatge a Nova York li van robar el seu macbook. 3 dies després al tornar a casa seva comença a utilizar Prey per intentar localitzar el seu ordinador. El lladre utilitza l'ordinador per connectar-se a Skype, Gmail, fa algun ingres a banc, i el té localitzat en un bar.

Truca a la policia de Nova York amb les dades obtingudes, però aquesta li diu que no pot fer res si no hi ha cap denúncia. Llavors Sean va enviar un missatge sol·licitant ajuda als seus seguidors en twitter, els quals van retweetejar i contestar.

Van localitzar el lladre i va recuperar el portàtil ensenyant-li totes les proves que tenia en contra seva, incloent les imatges preses per la camara integrada.