El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/6/11

L'ONU declara l'accés a Internet com un dret humà


La capacitat de difusió que atorga aquesta eina s'està convertint en una necessitat bàsica per a gran part de la població. L'argument que fa servir l'ONU, és que Internet és una eina que afavoreix el creixement i el progrés de la societat en el seu conjunt. Així mateix, considera que hauria de ser un dret universal de fàcil accés per a qualsevol individu i exhorta als govern a facilitar el seu accés.
Segons l'ONU, els governs "han d'esforçar-se" per fer Internet "àmpliament disponible, accessible i costeable per a tots". Alguns països apliquen mesures restrictives a l'accés a Internet, per exemple el govern xinès ha bloquejat l'accés a xarxes socials com Facebook, Twitter, Youtube i LinkedIn, Iran va bloquejar algunes pàgines d'activistes que cridaven a una manifestació i molts altres països han seguit aquest exemple, però EUA ha desenvolupat tecnologies que li permeten restaurar la connexió a Internet en un determinat país que les hagués bloquejat, en cas que desitgés fer-ho.
L'ONU assenyala que Internet és una eina imprescindible per a la llibertat d'expressió i una necessitat bàsica per a gran part de la població.

Font d'informació: www.cadenaser.com