El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

20/11/07

El blackle


Quantes vegades heu entrat a internet i el primer pas a fer ha estat entrar al google???

O Inclús quants de vosaltres ho ha fet varies vegades al dia???

Estas interessat en l'estalvi d'energia i dels recursos necessaris per obtenir-la???

Recents estudis demostren de que el color del contingut de la pantalla influeix en el consum energètic, per aquest motiu s’ha creat una versió personalitzada del Google: El Blackle.



Blackle te una funció similar a la de Google, tot i que perd algunes de les seves característiques com ara la opció de “pàgines similars”,etc... Tot i això els creadors de Blackle asseguren que només amb el fet de utilitzar la versió de google de color negre podem arribar a estalviar 750MW/h cada any.

Així que ja sabeu, si voleu estalviar una mica d’electricitat i de pas col·laborar en l’estalvi energètic global, no olvideu passar per www.blackle.com.

5 comentaris:

OLGA ha dit...

No sé, no sé, cal investigar sobre el tema. Penso que l'altre dia vaig sentir algu per la radio que deia que això no era veritat. Ho haurem de mirar.

Punt TIC del Palau Falguera ha dit...

La organització que ha creat Blackle es diu "Heap Media", i no té res a veure amb el gegant Google. Tot i així, sembla ser que utilitza el motor de cerca d'aquest últim. Podeu consultar un estudi comparatiu a: http://www.josufb.es/google_vs_blackle/

Anònim ha dit...

¿Tienes idea de si se puede descargar la barra de herramientas, igual que la de de google.com?

La estuve mirando y no vi ninguna opción.

Punt TIC del Palau Falguera ha dit...

Hola, Maria.

Doncs sembla ser que no. Pensa que blackle l'ha fet una empresa Australiana que no té res a veure amb Google, amb el que es perden moltes funcionalitats.

Segons la Wikipedia:

"Al no ser los dueños de Google Inc., el sitio de Blackle pierde muchas funcionalidades del convencional Google, incluyendo la atractiva 'En caché' y opciones de 'Páginas similares', y no cuenta con muchos de los enlaces correspondientes que pueden encontrarse en la página de Google. Esos links incluyen preferencias, búsqueda avanzada, herraminetas de lenguaje, imágenes, grupos, noticias y escolares. Sin embargo, como Google, Blackle enlaza con opciones de visita, donde a un enlace le sigue otro con diferente color (en el caso de Blackle es verde). El iGoogle (la opción de página personalizada del usuario) también falta en Blackle."

Hi ha altres págines imitant a Google amb la pantalla negra, com per expemple www.googlelightoff.com, encara que cap d'elles té els mitjans de la multinacional Google.

Gràcies per la teva consulta.

Anònim ha dit...

En el submundo de los foros se comenta que eso del Blackle es una chapucilla... desde allí también recomiendan otros buscadores también en negro como: Stylish (es el mas recomendado) aunque no lo he probado aún...

Siendo exactos, Stylish es una extensión de Mozilla Firefox que te permite modificar la apariencia de las webs sustituyendo su código CSS por otro personalizado que tú incluyes.

Por supuesto esta sustitución se produce en el lado del cliente, realmente la página no se modifica sino para nuestros ojos.