El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

16/4/09

Sant Feliu... Campus!


Fa uns dies (el 24 de març, concretament) es va presentar a l'Ateneu Santfeliuenc la Universitat Social Llliure Autogestionada (USLA). Aquesta iniciativa de l'Ateneu, tal i com ens informa la colla de Toies, té com a objectiu "recuperar l'ideari educatiu dels orígens de l'entitat".


Però... què és la USLA? Hi ha prova d'accés? Quina és la nota de tall? A quin edifici és la meva facultat? I encara més important, es fan aquelles festes tipus gamma pi beta èpsilon que surten a les pel·lícules americanes?

No us confongueu. No estem parlant d'una Universitat emmarcada dins el camp de l'Educació Formal, sino que ens trobem amb un espai diferent de formació, independent de l'educació promoguda per l'Estat o l'Esglèsia, "perquè l'educació és un dret per a tota la vida i per a tota la ciutadania. I perquè el saber, el conèixer avui es produeix des de distintes instàncies i amb diferents oportunitats i objectius".



La USLA compta amb 2 departaments (de moment):

  • Història i Memòria.
  • Producció i creació literària.

I cada un dels departaments compta ja amb una interessant agenda d'activitats, que podeu consultar aquí i aquí.

Ens sorprèn molt positivament un dels objectius de la Universitat que hem llegit a Toies: "Frenar l’existència de la bretxa digital a partir de facilitar l’accés a les noves tecnologies", així que només ens queda desitjar-los molta sort en aquesta gratificant feina, i estar molt pendents de les activitats que es duran a terme!