22/4/09

El llibre digital arriba a l'escola


Recordeu l'entrada de l'altre dia Canviaríeu els llibres de paper per un lector electrònic?

Doncs bé, el departament d'Educació ha anunciat que a partir del curs vinent es realitzarà un pla pilot per introduir llibres de text digitals a un centenar d'instituts públics i concertats de Catalunya.

La noticia l'hem pogut llegir en el diari digital La Malla, en el que explica que el gran avantatge que ofereixen els llibres digitals, a més d'introduir als nois i noies en les TIC, és econòmic, ja que soluciona un dels principals problemes de les famílies: el gran cost que tenen els llibres de text tradicionals.

El pla pilot tindrà una durada de quatre anys, i els instituts que estiguin inclosos tindran una infraestructura adequada a la proposta: accés a Internet, un projector i una pissarra digital a totes les classes i capacitat perquè tots els alumnes puguin estar connectats a un ordinador.

Si aquesta prova pilota funciona, la iniciativa farà que les editorials s'impliquin en un nou mercat, arraconant els llibres de text i apostant per la creació de continguts digitals i per la formació tecnològica dels docents involucrats en el nou programa educatiu.

  • Qui diu que l'escola no s'està posant al dia en qüestions tecnològiques?
  • Què pensarà el gremi d'editors de llibres de text de Catalunya? I el professorat?

Eureka! per fi estem arribant a una revolució tecnològica en el sector educatiu!