El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/4/09

El llibre digital arriba a l'escola


Recordeu l'entrada de l'altre dia Canviaríeu els llibres de paper per un lector electrònic?

Doncs bé, el departament d'Educació ha anunciat que a partir del curs vinent es realitzarà un pla pilot per introduir llibres de text digitals a un centenar d'instituts públics i concertats de Catalunya.

La noticia l'hem pogut llegir en el diari digital La Malla, en el que explica que el gran avantatge que ofereixen els llibres digitals, a més d'introduir als nois i noies en les TIC, és econòmic, ja que soluciona un dels principals problemes de les famílies: el gran cost que tenen els llibres de text tradicionals.

El pla pilot tindrà una durada de quatre anys, i els instituts que estiguin inclosos tindran una infraestructura adequada a la proposta: accés a Internet, un projector i una pissarra digital a totes les classes i capacitat perquè tots els alumnes puguin estar connectats a un ordinador.

Si aquesta prova pilota funciona, la iniciativa farà que les editorials s'impliquin en un nou mercat, arraconant els llibres de text i apostant per la creació de continguts digitals i per la formació tecnològica dels docents involucrats en el nou programa educatiu.

  • Qui diu que l'escola no s'està posant al dia en qüestions tecnològiques?
  • Què pensarà el gremi d'editors de llibres de text de Catalunya? I el professorat?

Eureka! per fi estem arribant a una revolució tecnològica en el sector educatiu!