El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

10/10/11

5 programes ideals per garantir la teva privadesa a la xarxa

Desdel Telecentre volem començar una nova secció que tracta de presentar-vos programes i utilitats enfocades a un determinat tema: la privadesa, per això us presentem algunes utilitats que podem utilitzar diàriament en els nostres ordinadors i que ens ajudaran a comunicar-nos, codificar els nostres arxius, emmagatzemar les nostres contrasenyes, o navegar de forma segura.
  • TrueCrypt: és una de les aplicacions més conegudes a l'hora de codificar els nostres arxius de cara al fet que solament nosaltres o qui vulguem pugui accedir als seus continguts. La seva utilització és realment senzilla, i entre altres coses pot ajudar-nos a codificar els nostres arxius, fer-ho amb una partició o unitat de disc assabenta, o denegar l'accés en cas que s'hagi detectat l'entrada incorrecta de la contrasenya.
  • KeePass: és un gestor de contrasenyes que ens ajudarà a emmagatzemar els nostres passwords de forma segura i senzilla. Amb aquesta aplicació podem guardar totes les nostres contrasenyes en una base de dades que es tancarà i només s'obrirà introduint una clau mestra. És a dir, únicament haurem de recordar una contrasenya per poder accedir a la resta d'elles. A més, permet que ens portem les bases de dades amb nosaltres allà on anem, mantenint-les lluny de perills o de persones alienes.
  • Skype: una de les millors formes de comunicar-nos de manera totalment privada a través d'Internet. La seva versatilitat i el fet que aquesta disponible per a un ampli nombre de plataformes fa ideal i gairebé indispensable que tots tinguem un compte de Skype, des de la qual a més no ens costarà gens parlar amb els nostres contactes, malgrat que ells es trobin en l'altra punta del món.
  • TorChat: es tracta d'un sistema que tracta de proporcionar-nos anonimat a l'hora de connectar-nos a la xarxa a través d'una sèrie d’encaminaments que ens permeten arribar on volem passant per una sèrie de llocs que mai sabran els qui som. Són molts els programes que funcionen amb TOR, i aquí us esmentem unes quantes. La primera d'elles és TorChat, és ideal per xatejar de forma totalment segura i anònima. Es distribueix per a sistemes Windows, Mac i Linux, i la seva utilització es basa en un identificador de 16 caràcters que farà les vegades d'ANEU i que podrem compartir amb els nostres amics per parlar amb ells.
  • Privoxy: és una altra utilitat que es basa en TOR per garantir la nostra privadesa, i que aquesta vegada se centra a oferir-nos un avançat web proxy des del qual podem entre altres coses, controlar els accessos o administrar les cookies.

Font d’infomació: www.bitelia.com