El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

20/10/11

Les Compres per Internet arrasen


Cada cop son mes els usuaris que fan les seves gestions per Internet concretament compres gracies a la seva comoditat i estalvi de temps que proporcionanen.

En comparació a l'any 2008 un 18,9% més d'usuaris fa les seves compres per Internet.
Els productes mes sol·licitats pels usuaris son: Viatges/Turisme un 82%, Electrònica 69%, Llibres/CD/Dvd 59%, Roba/Calçat 32%.

El comerç electrònic es una manera fàcil i còmoda però tot i així s'ha d'anar en compte ja que tots els llocs no son recomanables per fer les nostres compres.

Abans de comprar en qualsevol portal de comerç et donem uns quants consells.
  • Dedica temps a la compra que faràs, no la realitzis a la primera web millor comparar preus i condicions.
  • Comprova que la web de l'empresa hi indiqui un nº de telefon i una adreça per poder contactar, verifica-ho abans de fer començar.
  • Per saber si un lloc es segur observa la barra de navegació, una web segura es la que porta les lletres “https:// la S final ens indica que es un lloc segur, quant vagis a donar qualsevol dada personal, fitxat si al peu de pagina apareix la imatge d'un encadenat o clau, això indica que et trobes en una connexió segura.
  • Informat be de les condicions de contractació o compra del producte, les empreses estan obligades a oferir aquesta informació, si tens qualsevol dubte contacta amb ells. Informat sobre que passaria si tens que tornar el producte, formes de pagament etc.
  • El pagament per Internet té el mateix risc que les compres per telefon o per catàleg, el mètode mes segur es el pagament contrareembossament, que treballa amb diners en efectiu, si no existeix aquesta opció es pot pagar amb targeta o sistemes com Pay Pal. Es necessari sempre que comprovem que la connexió es segura. Afortunadament cada vegada mes bancs implementen nous sistemes de seguretat.
  • Al finalitzar el proces ha d'aparèixer un resum de la teva compra, fins i tot t'enviaran un correu de confirmació. Conserva totes les copies d'aquests justificant d'operacions que has realitzat. Serà el teu rebut i proba en cas que s'hagi de reclamar. Arxiva aquesta informació fins que finalitzi el període de garantia.
Si vols saber com fer compres per Internet tens a la teva disposició els cursos de tràmits On Line que s'imparteixen a la Torre del Roser tots els Dilluns i Dimecres 11:30 a 13:30, Dimecres i Divendres de 9:00 a 11:00 i les tardes de Dimarts i Dijos de 17:00 a 19:00h.

Apuntat al carro de la tramitació electrònica trucant al 93 6666 180.