El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

4/10/11

Analitzem tres plataformes de blocs i publicació de continguts


L'arribada de les primeres plataformes per a la publicació domèstica de continguts en Internet fa ja deu anys va suposar una revolució tant en la comunicació popular com en els sistemes que s'empraven per llançar una matèria a la Xarxa. La facilitat d'ús i simplicitat d'aquests nous programes els van convertir en un dels fenòmens mes importants de la història de l'era digital.
Per adaptar-se a la publicació ràpida de continguts que impera en l'era 2.0, han sorgit una sèrie de plataformes que permeten publicar i compartir tot tipus de contingut multimèdia de forma senzilla i sense necessitat de tenir coneixements informàtics ni de comptar amb un allotjament web propi. Aquestes plataformes són gratuïtes i estan enfocades a la compartició, ja sigui de continguts propis o de tercers.
Les plataformes seleccionades són: Tumblr,Posterous i WordPress.
El millor per a:
Edició de textos: WordPress
Publicació de continguts multimèdia: Tumblr
Difusió en altres plataformes: Posterous
Funcionalitats avançades: WordPress
Característiques de xarxa social: Tumblr
Particularitats de cadascun:

Tumblr és una plataforma orientada a la publicació ràpida de continguts. Per tant, no compta amb moltes de les funcionalitats bàsiques d'altres plataformes, com un sistema de comentaris. No obstant això, els usuaris registrats en Tumblr sí disposen de característiques socials per marcar com a favorits certes entrades, difondre el contingut o convertir-se en seguidor de les actualitzacions del blog.

Posterous és la plataforma més completa per a la difusió del contingut en altres plataformes, xarxes socials i serveis on line. Els seus usuaris poden utilitzar-la com a concentrador de la seva activitat creativa en Internet sense necessitat d'haver de tornar a publicar el post de forma manual en altres serveis o divulgar-ho per les seves xarxes socials preferides.

WordPress té l'avantatge de ser un dels gestors de continguts més robusts i utilitzats d'Internet, la qual cosa permet que el seu ús sigui conegut prèviament per molts usuaris. No obstant això, per a una personalització completa de l'espai d'allotjament de Wordpress.com és necessari recórrer a actualitzacions de pagament i a l'assessorament d'un usuari avançat.